понеділок, 21 березня 2016 р.

Від Новотошківки до Пісок. Вісті з передових позицій від групи "Схід та Захід єдині"...




Сьогодніі і днями координатор волонтерської групи "Схід та Захід єдині" по зоні бойових дій Едуард Хатмуллін разом з нашим активістом Володимиром Авдєєвим пройшлися маршами з гуманітарною допомогою по передових ВОПах наших військ.
Я вже неодноразово писав про наших невтомних донбасівських хлопців, яким і дощ не дощ, і туман не туман. На всіх позиціях де вони бувають їх завжди з радістю зустрічають і пізнають. Едуард тільки що телефоном розказав мені, яка це не невимова радість коли зустрічаєш старих друзів-побратимів ще по "Дебальцівській дузі" і передеєш їм не тільки волонтерську допомогу а й ще часточку теплоти своєї душі, навзаєм отримуєш те саме. На моє запитання: Ед, як там..., він по військовому ємко і коротко вдповів - жарко... Були в Авдіївці в промзоні, два 200-х, три 300-х... Звичайно що я як людина що неодноразово бувала з ним, Василем Конько, Володею Авдєєвим на передових позиціях зрозумів що вчорашні і сьогоднішні марші для наших хлопців не були легкими, та вони як завжди справились...
Отож подаю відомості для наших благодійників, у такій хронології як записав у своєму блокноті. Якщо щось пропустив, поправлю в наступному матеріалі, наша група постійно працює на передку, і це не важко буде зробити. Завжди можна щось додати, або Ед доправить в коментарах. Та перед тим як почати перечисляти населені пункти де побували наші хлопці насамперед висловлюємо подяку тим, що в цей раз особливо постарались у допомозі для наших бійців. Жителям населеного пункту Близнюки Харківської області, «Матерям в молитві» з парафії Св.Свмч.Йосафата УГКЦ у Тернополі з пані Марією Шестопалкою на чолі. Це їхніми дбайливими руками виготовлені ті смачні вареники, голубці, салати і інші страви якими зараз смакують солдати... Велика дяка вам за це матусі і господині !

























Загалом перелік допомоги виглядає так: півтори тонни мінеральної води (читач не забув ще про рейди "Миргородської" що зладили раніше швидко і оперативно Василь Конько та Микола Дерецький - ото вона...), генератори для освітлення бліндажів, а заодно до них бензин та мастила, газові пічки і балони з газом (це також не проста справа довезти балони на передову де стріляють - я вам скажу, ну військові зрозуміють що я маю на увазі..), смаколики з Тернопілля (вареники, голубці, салати), овочі (капуста, буряк, картопля і ін.), кава (це Василя Конька пересилка), посилки для бійців від рідних, і це - о важливо, дві "броні" на ЗУшки щоб хлопці впевненіше по падлюках стріляли що "мінські недомовленості" кат їх мамі порушують... Зладили їх дніпропетровські майстри, а особлива подяка за це нашій активістці Лінді Суділовській.Топографія маршрутів така: Нвотошківка, Кримське, Комишуваха, Піски, Авдіївка, "Шахта", Опитне, і інші населені пункти. З підрозділів назву тільки деякі і теж не в хронологічному порядку (війна і ворог читає...): Вінницька нац.гвардія, батальйон "Тернопіль", 128-ма гірсько-піхотна бригада, 15-й гірсько-піхотний батальйон, підрозділ 81-ї аеромобільної бригади (Едуард любить їздити до десантників, сам же він замолоду служив у крилатій піхоті) і багато інших. Наші постійні читачі знають що в нас не проста волонтерська група, а та що багато зусиль докладає щоб на передових позиціях було, (по можливості), те що треба пацанам. Хто хоче нам допомогти зголошуйтесь ! Завжди будемо раді ! Скоро наш ювілейний рейд, слідкуйте за нашими повідомленнями. Можна написати нам в осбисті контакти на сторінці групи "Схід та Захід єдині" у фейсбуці, або Василю Коньку, Едуарду Хатмулліну чи Ігорю Крочаку. Чекаємо !!! Україна і передова жде що кожний виконає свій обов'язок як він його розуміє по совісті... !

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО "Схід та Захід єдині"

(фото Едуарда Хатмулліна)


20 березня 2016 року

Немає коментарів:

Дописати коментар