середу, 23 березня 2016 р.

Студентів навчали боротись з корупцією

В Тернополі відбувся Студентський антикорупційний семінар

Студентів ознайомили з інструментами боротьби з корупцією, прикладами успішних студентських антикорупційних кампаній та найбільш поширеними випадками корупції у ВНЗ.
Організаторами  виступило Студентське антикорупційним бюро за підтримки USAID, USETI та Американських рад з міжнародної освіти.  Співорганізаторами у Тернополі -  ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто» та Тернопільський осередок Асоціації правників України.

Експерти з Студентського антикорупційного бюро приїхали в Тернопіль для того, щоб поділитись досвідом своїх антикорупційних практик в університетах.
Такі семінари проходять зараз у всіх областях країни. Учасники разом з експертами  -  Тамілою Кошман
  (голова Сумської ОО  "Молодий Народний Рух"координатор кампанії "Де мило за 52 000?"та Владиславом Мельником (представник ініціативної групи "Драгоманівці”, співавтор законопроекту №3474)  обговорили законодавчі засади та інструменти боротьби з корупцією, корупційні схеми при вступі до ВНЗ,  механізми протидії корупції в студентських гуртожитках та при тендерних закупівлях та боротьбу з корупцією в навчальному процесі.

Окрім цього представники Американських рад з міжнародної освіти Яна Чапайло та Юлія Солодько розповіли про Проект  сприяння академічній доброчесності в Україні (Strengthening Academic Integrity in Ukraine Project - SAIUP) який реалізовується в партнерстві із Міністерством освіти і науки України та за підтримки Посольства США.  В Україні відібрано 10 університетів, що братимуть участь у цьому проекті, 2 з яких – в Тернополі (ТНЕУ та ТДМУ ім. Горбачевського).

Близько 25-ти студентів взяли участь у Антикорупційному семінарі. Міським координатором студентського антикорупційного бюро обрали студентку 3 курсу ТНЕУ, члена ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто» Маланчук Оксану.

Сьогодні створення  такої ініціативи в Тернополі є вкрай необхідним. Тернопіль  - Студентська столиця України, а  проблема хабарництва у ВНЗ Тернополя – актуальна. Тому студентам пора об’єднуватись та разом протидіяти корупції у ВНЗ.

Немає коментарів:

Дописати коментар