суботу, 26 березня 2016 р.

Як тернополяни відзначили День національної гвардії України? (фото)


Заходи з відзначення Дня національної гвардії України відбулися на Театральному майдані у Тернополі.

В урочистостях взяли участь голова Тернопільської ОДА Степан Барна, представники місцевої влади, духовенства, військовослужбовці, а також Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.


«Завдяки Національній гвардії два роки тому ми відбили перші атаки, — наголосив Геннадій Зубко. — І за цей час Національна гвардія стала потужною силою, яка сьогодні забезпечує порядок, захищає державні об'єкти і дає можливість кожному українцю реалізувати себе у тій чи інші справі — відкриття пеританальних центрів, створення територіальних громад, розвиток економіки. Все це відбувається лише завдяки тому, що поряд є мужні бійці, які захищають нас від російської агресії. Лише разом, спільними зусиллями ми зможемо здолати всі випробування. Тож ще раз вітаю з річницею і вже вкотре наголошую, що світла пам’ять тих людей, які поклали своє життя за волю України, повинна щодня надихати нас на нові звершення».

За зразкову службу в лавах Національної гвардії України, захист територіальної цілісності української держави та відданість військовій присязі нагородами й грамотами відзначать кращих військовослужбовців Тернопільського гарнізону та учасників антитерористичної операції. Лунали вітання від ветеранів та депутатів.

Два роки тому на Тернопільщині не було жодного військовослужбовця, жодної військової частини, покликаної захищати територіальну цілісність нашої держави, підкреслив очільник області Степан Барна
























«За ініціативи Президента України Петра Порошенка у Тернополі ми відновили 44-ту артилерійську бригаду, з якої понад 3,5 тисячі військовослужбовців сьогодні виконують бойові завдання на Сході України, — зазначив голова Тернопільської ОДА. — Відновлена й військова частина Національної гвардії. Більше того, планується її розширення на щонайменше 50 військовослужбовців. І це лише початок нашої стратегії відновлення збройних сил на території Тернопільської області. Колишні тюрми, колонії ми перепрофільовуємо у військові частини. Так, минулого тижня було підписане розпорядження Міністра оборони про виділення додаткових 14 мільйонів гривень на відновлення військової частини у Теребовлі. Разом з тим, ми не маємо права забувати хлопців, які зараз перебувають в зоні проведення антитерористичної операції. Саме тому я, відповідно до Указу Президента, підписав розпорядження про закріплення всіх без винятку органів державної влади місцевого самоврядування на території Тернопільської області за військовими формуваннями, з метою надання шефської допомоги».





















































Нагадаємо, згідно указу Президента України, День національної гвардії України щороку святкують 26 березня.

Окрім урочистостей на Театральному майдані, цього дня у закладах освіти та науки області провели тематичні акції, направлені на популяризацію престижу несення служби за контрактом у лавах збройних Сил України. У церквах області молилися за душі загиблих військовослужбовців та учасників антитерористичної операції.

За матеріалом http://www.0352.ua/news/1168547

P.S. Серед нагороджених відзнакою Національної Гвардії України «За співпрацю» є і координатор волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» по заходу україни Василь Конько. Наш побратим як ветеран національної гвардії також виголосив слово до сучасного покоління гвардійців в числі інших промовців. Він сказав що гордиться що є гвардійцем в запасі і у кожен свій волонтерський виїзд у зону бойових дій на сході України старається з честю нести це високе звання уже в якості бойового волонтера… Увесь загал громадської організації «Схід та Захід єдині» вітає його з нагородою, а також усіх бійців та командирів Національної Гвардії України з їхнім святом ! Від себе як військовий історик виголошу старовинну здравицю часів гетьмана Івана Мазепи. Віват Гвардія, віват Авангард, віват Кордебаталія, віват Арєргард ! Слава Українській Зброї ! Слава Україні !

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині»

(фото автора)


25 березня 2016 року

Немає коментарів:

Дописати коментар