середу, 2 березня 2016 р.

Регламенти рад нового скликання Тернопільської області



        Після проведених місцевих виборів 2015 року новообрані депутати та міські голови приступили до роботи. Одним із першочергових завдань у раді нового скликання – є прийняття регламенту ради нового скликання.

        Коаліція «Прозорі ради» займалися моніторингом та аналізом регламентів 8  рад Тернопільської області, серед яких Тернопільська обласна рада та 7 рад міських рад.
Рада
Затверджено регламент ради нового скликання
Тернопільська обласна рада
Не затверджено
Тернопільська міська рада
Затверджено
Бережанська міська рада  
Не затверджено
Чортківська міська рада
Затверджено
Кременецька міська рада
Затверджено
Підгаєцька міська рада   
Збаразька міська рада    
Затверджено
Теребовлянська міська рада
Не затверджено
       
Найпершою серед усіх рад нового скликання був прийнятий регламент Кременецькою міською радою. Рада прийняла його 18 листопада 2015 року.
Пізніше був прийнятий регламент Тернопільської міської ради від 24 листопада 2015. Під час роботи над проектом регламенту були включені майже всі правки коаліції «Прозорі ради», проте з регламенту був виключений пункт, який стосувався оприлюднення декларацій про доходи депутатів Тернопільської міської ради. Практика відкритості та прозорості існувала в раді попереднього скликання. Цього ж разу прослідкувати за зміною фінансового стану депутатів буде неможливо.
15 грудня був затверджений регламент у м. Збараж.
Регламент нового скликання прийняли у м. Чортків вже у новому році. Проект нового регламенту був обговорений на громадських слухань, де була створена робоча група громадськості, яка затвердила проект регламенту, за який і було проголосовано. Ініціатором скликання громадських слухань виступив новообраний міський голова Шматько В.П.
Затвердити новий регламент після майже 2 місяців роботи ще не встигли Тернопільська обласна рада, Бережанська міська рада, Підгаєцька міська рада  та Теребовлянська міська рада.

Коаліція «Прозорі ради» нагадує, що регламент місцевої ради має бути затверджений не пізніш як на другій сесії. До прийняття регламенту ради чергового скликання застосовується регламент ради, що діяв у попередньому скликанні.
Проект здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар