вівторок, 15 березня 2016 р.

У Тернополі поховали героя -"кіборга" Юрія Диню




Учора в Тернополі провели в останню путь захисника Донецького аеропорту Юрія Диню. Він був мобілізований у серпні 2014 року. Служив у 80-ій десантно-штурмовій бригаді, у 3-му батальйоні, який кілька місяців тому реорганізували у 122 окремий аеромобільний батальйон 81-ї бригади, повідомляє День.


«У листопаді, виконуючи завдання за призначенням, Юра був направлений для проходження служби на території Донецької і Луганської областей. В грудні разом з нашим підрозділом зайшов захищати Донецький аеропорт. На той момент, коли Юра перебував в аеропорту, морози сягали 30 градусів. Він сильно обморозив нижні кінцівки, отримав контузію. В подальшому під час перебування в госпіталі провели ампутацію пальців. Великі проблеми мав також із зором. Незважаючи на все, після реабілітації в госпіталі Юрій повернувся на військову службу. Зробив ще кілька виїздів з нами, але через погіршення стану здоров’я його знову направили на лікування. Був демобілізований 4 лютого 2016 року, – розповідає Олександр Скиба – капітан, командир підрозділу, в якому служив Юрій Диня. – Вперше в госпіталь Юра потрапив після аеропорту, в січні, а потім вже влітку. Це в останній раз він потрапив в Заліщики. Юра був порядною людиною, мужнім, відвертим, справжнім патріотом нашої держави».










































































Юрій Диня помер 12 березня під час перебування на реабілітації у Заліщиках.

«Ми познайомилися з Юрієм в київському шпиталі влітку минулого року. Я волонтер, надавала психологічну допомогу. У нього було обмороження ніг, кінцівок, проблема з колінами, із зором, була контузія. Загальний стан був тяжким. Юрій був дуже відкритою, щирою людиною", – розповідає волонтер Тетяна Фурманова, яка приїхала на похорон з Києва.

Поховали Юрія Диню у Тернополі на Микулинецькому кладовищі.

( за матеріалом інтернет-ресурсу  http://www.0352.ua/article/1154744  )

Від волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» в останній путь героя тернополянина прийшли провести: координатор по західній Україні нашої групи Василь Конько, прес-секретар Ігор Крочак, активісти Степан Селеп та Дмитро Гайтко. Висловлюємо велике і щире співчуття рідним та близьким, а також його бойовим побратимам десантникам… Наша група в числі інших частин опікувалась і буде опікуватись зєднанням Юрія на фронті. Вічна память тобі герою земляче ! Ніхто крім нас написано на прапорах десантури, таким ми і запам’ятаємо Тебе ! Слава Україні та її Героям !

Прес-служба волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині»

Фото Ігор Крочак


15 березня 2016 року

Немає коментарів:

Дописати коментар