неділю, 27 березня 2016 р.

Кіноклуб Docudays UA «Mov!e On» стартував

24 березня у Тернополі відбулося відкриття кіноклубу «Mov!eOn». Щомісяця тут відбуватиметься показ фільмів, які не транслюються у широкому прокаті, по телебаченню, а також недоступні у Інтернеті. 
Покази некомерційних стрічок, що порушують соціальну тематику відбуваються у нашому місті не вперше. В рамках Docudays UA тернополяни неодноразово мали змогу переглядати фільми, які входять до програми фестивалю.

Аби об’єднати шанувальників документальних фільмів, представники фестивалю у Тернополі вирішили створити кіноклуб. Відтепер щомісяця у Дружня ресторація «Мамонт» усі охочі матимуть нагоду не лише переглянути цікаву кінострічку, а й подискутувати з однодумцями.
Фільми такого типу долають непростий шлях до свідомості глядача й зрозумілі не кожному. Зазвичай, основою документального кіно слугують історичні події, культурні чи соціальні явища. Це не «мильна опера» і не високобюджетні фільми, розраховані на широкий загал. Перегляд такої стрічки спонукає до роздумів.
Такі фільми не можна побачити по телебаченню, більшість з них також недоступні в мережі Інтернет. Така політика фестивалю та продюсерських центрів, пише Культурно. Відвідування нашого кіноклубу — чудова нагода поспілкуватися, поспівпереживати та задати запитання режисеру. Координатори нашого проекту посприяють, аби на кожне обов’язково відповіли, — розповів регіональний кооординатор Мандрівного фестивалю Docudays UA в Тернополі Володимир Ханас.
Відкривали кіноклуб стрічкою китайського режисера «Голосуйте за мене, будь ласка». Режисер намагався передати переживання дітей, які взяли участь у шкільній передвиборчій компанії.
Як розповіли організатори, незважаючи на скептичне ставлення деяких експертів, фільм вирішили продемонстрували учням місцевих шкіл, що викликало не лише зацікавленість, а й спонукало до вичерпних обговорень.
Для того, щоб краще зрозуміти суть таких фільмів, в подальшому організатори планують запрошувати авторів та режисерів. Анонс наступних показів шукайте на сторінках у соц мережах https://www.facebook.com/ngo.bridgeforyouth/
Відкриття кіноклубу медіапросвіти Docudays UA відбулося за ініціативи громадської організації Молодіжний центр розвитку «МІСТ» та за підтримки #БританськоїРади та Молодіжної міської ради Тернополя.

Немає коментарів:

Дописати коментар