понеділок, 11 квітня 2016 р.

Інтелектуальна битва університетів

Протягом 7-8 квітня у Тернополі відбулась “Інтелектуальна битва університетів”, де команди із Тернополя, Львова, Києва, Харкова, Запоріжжя, Дніпропетровська і Черкас змагались між собою за звання переможця. Реалізувала проект, у якому взяло участь близько 100 людей, громадська організація “Молодіжне об’єднання “Файне місто”.

Суть проекту “Інтелектуальна битва університетів” у тому, щоб провести змагання в неформальній обстановці та показати, що можна весело та з користю для себе проводити вільний час, тому перший день проходив у РК “RIVERPOOL”.
Юлія Ковальчук, координатор проекту, розповіла про настрій учасників: “Проект в Тернополі відбувається вже вдруге. Минулого року приймали участь лише тернопільські виші, а цього року ми залучили студентів з різних куточків України. Плани на наступний рік глобальні, ми хочемо масштабувати проект на всі міста України, щоб Тернопіль дійсно довів свій статус студентської столиці. Ми намагались створити максимально дружню атмосферу для учасників заходу, зробити неформальні змагання, поєднати непоєднуване: нічний клуб та інтелектуальні ігри, тренінги. Особлива увага зверталась на місце проведення заходу, адже неформальне приміщення спонукало учасників бути більш розкутими та почувати себе вільніше. Приємно, що учасники з інших міст здружилися та залишились задоволені заходом.”
Студенти мали змогу позмагатись у дебатах, де одні доводили користь мережі Інтернет, а інші його шкоду. На мафії учасники проявили спроможність домовлятися та вміння аналізувати  поведінку людей. У настільних іграх і шахах вони мали змогу стратегічно продумувати ходи, а у Cash Flow ще й застосували досвід фінансової грамотності. Завдяки квесту учасники з інших міст дізнались про Тернопіль та його відомі місця. У вечір першого дня на Mind Gamе корисним було застосування логіки для відповіді на різносторонні запитання.  У фінал із шахів вийшли представники команд Львова і Харкова, які грали на перемогу живими людьми, замість звичних дерев’яних фігур, що пересувались по збільшеній у рази гральній дошці.
Едуард Кучеренко, капітан команди з міста Черкаси, поділився своїми враженнями: “ІБУ - дійсно оригінальний проект, що з одночасно шокував і залишив після себе неймовірні емоції. Ці два дні пролетіли наче одна суцільна пригода. Були злети, були і падіння. Та головне їдучи у жаркому вагоні назад у рідні Черкаси нашу команду не покидало відчуття, що ми не одміно повернемося знову до файного міста Тернопіль. І ми це зробимо не тому, що за два дні не змогли обшукати усі закутки міста, а тому що якимось магічним чином організаторам проекту вдалося залишити ту атмосферу сімейки, яка разом грає в інтелектуальні ігри. Дійсно, хочеться подякувати організаторам за можливість спробувати себе у дебатах та прослухати низку цікавих та мотивуючих тренінгів. Не важливо хто переміг, а хто програв, важливо що в результаті усі ми отримали неймовірний досвід, який змушує не зупинятись і розвиватись далі. Сподіваюсь, що ІБУ нікуди не зникне і наступного року вирине з новими покращеннями та об'єднає усю Україну знов”.
За результатами змагань, у “битві інтелектів” перемогла команда Тернополя від ТДМУТарас Мороз, капітан команди Тернополя, висловив своє задоволення проектом: “Я від імені всієї команди дякую організаторам з ГО МО Файне місто та головному організатору - Ковальчук Юлії за створення такого чудового дійства, яке зібрало найрозумніших людей з різних куточків України, командам-учасникам - за напружену боротьбу, чесну конкуренцію, нові знайомства, а також команді ТТБПОК - за відмінні результати і гарно проведений час”. Друге місце отримала команда зі Львова, а третє - Києва. Усі отримали подарунки, а переможці - ще й солодку сову із карамелі. Організатори обіцяють зробити проект наступного року ще більш масштабним, залучити до участі нові міста та знову підтвердити статус Тернополя - студентської столиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар