середу, 27 квітня 2016 р.

Псевдоволонтер зухвало зірвав поїздку в АТО

Волонтери Логістичного цетру допомоги бійцям АТО повідомляють неприємні новини. Буса Ford Transit, якого вони готують до відправки в зону АТО пошкодив, а керівника Логістичного центру Тараса Германа побив чоловік, який називає себе волонтером. Інцидент став причиною зриву підготовки до святкової великодньої поїздки на схід.

26 квітня о 12.30 на гуртовні «Галант» сталася ДТП, внаслідок якої у волонтерського буса пробитий радіатор. Коли ж керівник Логістичного центру підійшов до винуватця ДТП, з яким добре знайомий, той розпочав бійку. Кілька разів Тарасу Герману вдалося уникнути ударів, проте кулак нападника, що неодноразово позиціонував себе у місті як волонтер, таки потрапив у скроню та надбрівну дугу. Коли у потерпілого з розсічення над оком потекла кров, інцидент завершився, агресивний винуватець ДТП утік з місця події.
Свідки набрали води у рот
На виклик про бійку прибув поліцейський патруль . Даний факт внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією «хуліганство».
Доки проводили слідчі, Тарасу Герману стало погано. До нього викликали «швидку» і лікарі запропонували госпіталізацію. Проте у цей час правоохоронці оформляли відповідні документи, тому обстеження в медзакладі довелося відкласти.
Вразило волонтерів те, що свідки побиття навідріз відмовилися давати свідчення поліції, мовляв, насправді нічого не бачили. Можливо це тому, що багато з працівників гуртівні знайомі з нападником. Він – людина з кримінальним минулим, досить запальний і неодноразово спричиняв необґрунтовані конфлікти не лише тут, а й по всьому місту.
Погрожував він і Тарасу Герману: полісмени зафіксували дзвінки від нападника волонтеру за деякий час після бійки. 
У лікарні накладали шви
За направленням слідчого, після оформлення усіх необхідних документів з поліцією, Тарасу Герману довелося пройти судово-медичну експертизу.
Офтальмологи та нейрохірурги констатували закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, крововилив у товщину верхньої повіки, рвану рану брови, забій м’яких тканин обличчя, забійну рану лоба.
Після рентгенографії голови, лікарі провели операцію – наклали шви на розсічення. Направили на амбулаторне лікування до відповідних спеціалістів та на консультацію до щелепно-лицевого хірурга.
Зірвано поїздку на схід

У цей час волонтери Логістичного центру швидко ремонтували пошкоджений автомобіль Ford Transit. Адже зараз він виконує надважливу роль у підготовці до запланованої великодньої поїздки на схід 28 квітня. Ним волонтери збирають допомогу небайдужих тернополян по усій області. Зокрема, продукти для формування великодніх наборів: десятки ящиків з яйцями, кілограми ковбасно-м’ясних виробів, мішки з мукою для випічки пасок, тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар