середу, 20 квітня 2016 р.

Візова мафія пікетує консульство Польщі

«За порадою колеги, я звернувся у фірму (називати відмовився), що на вул.Танцорова, щоб заповнити документи на польську візу. Один із працівників фірми на ім’я Андрій сказав мені, що, мовляв, нема питань, але треба допомогти фірмі і поїхати пікетувати консульство Польщі в Луцьку, бо воно не хоче приймати документів. Я погодився і вийшов у двір, де вже чекали майже переповнені автобуси» - каже Іван з Тернополя. Таким чином, підприємливі ділки назбирали 10 автобусів з тернополянами, а це понад 200 осіб, і повезли їх на Луцьк на акцію протесту під стінами Генерального консульства РП, з вимогами «впорядкувати чергу з подачі документів на польські візи, а також збільшити квоту на подачу документів».
Насправді ж, попри заявлені гасла, справжня картина дещо інша. Подейкують, що в польському консульстві всерйоз задумались над тим, як прибрати бар’єр між простими українцями, що хочуть отримати польську візу і консулатами, у вигляді фірм-прокладок, які паразитують і наживаються на цьому процесі. Так, якщо офіційно шенгенка для українців коштує близько 40 євро, то ці ж ділки з вулиці Танцорова просять за аналогічні послуги 100-120 євро. Звідси і масштаби проведеної акції протесту, адже оплатити 10 автобусів в Луцьк для візової мафії це просто копійки, і на цьому вони зупинятися точно не збираються. Ці ж фірми штучно створюють ажіотаж і блокують роботу он-лайн сервісів консульства, щоб прості громадяни не могли ними самостійно скористатися і записатися на подачу документів. Інакше б цілий прошарок дармоїдів і шарлатанів з Танцорова залишився без нічого. Цікаво, що довірливі Тернополяни, які погодилися на авантюру з поїздкою в Луцьк не отримали ні обіцяних віз, ні знижок на оформлення документів від фірм-прокладок. Швидше за все, візи учасникам мітингу в майбутньому вже не світять, оскільки камери довкола консульства Польщі добре зафільмували всі обличчя. А шантаж працівників консульської установи, навіть у вигляді мирного пікету, далеко не кращий спосіб отримати візу іноземної держави. Ділки хочуть знову збирати людей на барикади в Луцьк. Бажаючим назавжди попрощатися із візами в Європу прохання записуватися заздалегідь на вулиці Танцорова.
http://realno.te.ua/regiony/%D0%B2%D1%96%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%84%D1%96%D1%8F-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8F-%D0%BF%D1%96%D0%BA%D0%B5%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BA%D0%BE/

Немає коментарів:

Дописати коментар