суботу, 30 квітня 2016 р.

Кіноклуб Тернопільської правозахисної групи

Кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA стартує в Тернополі на базі Тернопільської правозахисної групи. 
Його завданням є підготовка, організація та проведення некомерційних показів кінофільмів, а також проведення супровідних освітніх та правопросвітницьких заходів:
дискусій, зустрічей з авторами та героями фільмів, лекцій, форум-театрів, майстер-класів тощо з метою правового виховання, формування у членів кіноклубу розуміння людської гідності як найвищої цінності.
Програма кіноклубу – це спеціально створені фестивалем Docudays UA колекції документальних фільмів, які порушують соціальну проблематику та спонукають до діалогу про права людини в українському суспільстві. 
Перший кінопоказ відбудеться 03 травня о 17год. у приміщенні Тернопільської правозахисної групи. Стрічка польського режисера Павла Височанського "Коли небудь ми станемо щасливими" розповідає про Даніеля, юнака з Ліпіни, найбільш нужденного містечка в усій південній Польщі. Даніель прагне вирватися з суцільної бідності. Озброєний камерою на мобільному телефоні, він вештається своїм кварталом, розпитуючи дітей та дорослих про їхні мрії. Чи справдяться ті мрії бодай для когось? Поки він фільмує, перед нами розгортається прихована площина: любов між Даніелем та його харизматичною бабусею. Чи він коли-небудь спроможеться закінчити свій фільм?
Участь у заході візьмуть медіаескперти з Естонії та Швеції, котрі на запрошення коаліції перебуватимуть в Тернополі в рамках проекту "Gender and media: towards stronger rights and greater respect of vulnerable groups"


Локація кіноклубу: Тернопільська правозахисна група, вул. Пирогова, 11, оф.7
Засновник: Тернопільська правозахисна група

Керівник: Уляна Шевченко  (к/т 097 407 27 45)

Немає коментарів:

Дописати коментар