понеділок, 13 червня 2016 р.

Єдина Соборна Україна...


( 20-ї річниці прийняття Конституції України присвячується)


Ми повідомляли нашим читачам що волонтерська група ГО «Схід та Захід єдині» готувалась до рейсу в зону бойових дій з волонтерською допомогою.
У дальню дорогу на схід України з Тернополя рушили координатор по західній Україні Василь Конько, активісти Олег Тимошенко та Ігор Крочак, а також друг групи ветеран Афганської війни пісняр і бард Роман Лотецький ( Тернопільський гурт «РД»). Перелік допомоги що була підготована і доставлена на схід: м’ясні вироби (ковбаси, м’ясні хлібці і ін.тощо) 1 тонна 200 кілограмів, овочі 500 кілограмів ( морква, капуста, кабачки, помідори, огірки, столовий буряк, молода картопля), 8 великих ящиків яєць курячих, 300 кілограмів печива, по десять кілограмів чаю та кави. Десять пар взуття тактичного літнього (берці), двадцять комплектів форми. Ну і зважаючи на літній преод 5-ть  тонн води мінеральної газованої транспортом ( і палета експрес поштовою доставкою), окрім цього зараз готуємо спорядження цілої великої «фури» з водою. Ну звичайно ми захопили з собою в дорогу ще ящик цигарок  для бійців, шанцевий інструмент, ящик шоколаду. Отож до відправки великі ящики яєць курячих надав нам Петро Сачик (керівник ПТАХОФАБРИКА ТЕРНОПІЛЬСЬКА, ПАТ ДОБРЕ ЯЙЦЕ). Воду мінеральну газовану (цілу палету) Володимир Мариновський ( підприємець, голова Тернопільської обласної федерації футболу). Ну пять тонн ми придбали в місті Миргород Полтавської області. Заморожене м'ясо ми попередньо передали на відоме на Тернопіллі підприємство "Юник" де були виготовленні смачні вироби для біців на передовій у вигляді ковбас, м'ясних хлібців.
Цей рейс здійснюється  в рамках загальної акції «Єдина Саборна Україна» що проводиться з ініціативи міністерства внутрішніх справ України. З 10 по 25 червня 2016 року у ряді міст Донецької, Запорізької та Луганської областей проводяться заходи під гаслом «Єдина Соборна Україна» присвячені 20-й річниці прийняття Конституції України.



































































Урочистості 12 червня 2016 року розпочалися у Сєверодонецьку. Відкриття розпочав вступним словом радник міністра внутрішніх справ України  Іван Стойко. Від нашої волонтерської групи виступив координатор Василь Конько. Чудово усі присутні сприйняли виступ тернопільського барда та пісняра ветерана Афганської війни Романа Лотецького. Треба сказати що у концертній програмі взяло багато колективі митців. А ще волнтери ( з Львіщини, місцеві активісти що задіяні в акції) спілкувались з місцевим населенням, загалом заходи потрібні, бо вони єднають наших громадян. Це те чого раніше нам так бракувало.
В обідню пору ми здійснили марші з волонтерською допомогою до підрозділів в яких несуть нелегку ратну службу наші побратими УНСОвці, серед яки немало тернополян. Щоб не вказувати нумерацію підрозділів та з’єднань назву тільки декотрі населені пункти до котрих доставлена допомога це Станиця Луганська, Щастя, Сєверодонецьк і інші. У Щасті побували у підрозділі розвідників Ігора Полигача окрім загального переліку харчів привезли хлопцям і бензокосарку що придбав для розвідників наш активіст Микола Дерецький. Усім тернополянам предавав вітання і Юрій Симчишин з іншого підрозділу в якому воюють УНСОвці розвідники. На позиціях що на «нульовці» хлопці дуже раді таким волонтерським десантам, особливо задушевним виступам барда «афганця» Роми Лотецького, треба сказати що і мене його пісні взяли за душу, я не втримався і прочитав бійцям свого вірша «Мені наснилось...» (http://newukraina.blogspot.com/2016/03/blog-post_16.html?spref=tw ) присяченого боям у Дебальцевому у лютому 2015 року де наша волонтерська група активно працювала. Один такий концерт ми давали вже аж пізно ввечері у своїх земляків з батальйону «Тернопіль», хлопцям сподобалось, а ми дуже їм вдячні за гостину. На а в суботу як тільки ми вїхали, по дорозі до Лисичанська, ми також не забули про земляків з зведеного загону головного управління нацполіції у Тернпільській області що зараз також знаходяться в зоні проведення «АТО», всього потрохи дали землякам.
Детальний фоторепортаж та статтю  опублікуємо пізніше, на сьогодні даємо тільки деякі фотографії...

Ігор Крочак, прес-секретар ГО «Схід та Захід єдині»
(фото автора)


13 червня 2016 року

1 коментар:

  1. !!! ЄДИНА СОБОРНА УКРАЇНА буде допоки в нас є такі ЛЮДИ, а не політикани, які наше суспільство розділяють та деребанять все що воно створило!!!

    ВідповістиВидалити