середу, 22 червня 2016 р.

Нарада представників МО України, громадських активістів, волонтерів в Тернопільській облдержадміністрації...





21 червня 2016 року у приміщенні ТОДА відбулась нарада представників МО ЗС України, громадських активістів, волонтерів. У нараді взяли активну участь голова Тернопільської ОДА Степан Барна та голова Терноппільської обласної ради Віктор Овчарук, обласний військовий комісар Володимир Катинський, та представники військоматів сусідніх областей.

 Дискусія була потрібною і непростою. Наприклад волонтери нашої групи (Василь Конько, Олег Тимошенко і я особисто ) задавали питання представникам МО України (департаменту цивільно-військового співробітництва ЗС України) про ту чи іншу проблематику що стосується тилового забезпечення воїнів на передовій, оскільки ми щойно недавно повернулися звідти. Питання звичайно відносяться до компетенції офіцерів тилового забезпечення МО України, та ми висловили їх в надії що - ті що прибули у Тернопіль від МО України: Олександр Потьомкін, Михайло Котелевський, Микола Зайцев, Олексій Ноздрачов та член волонтерської ради при МО України Сніжана Полянська доведуть думки Тернопільських волонтерів та громадських активістів до керівництва МО України. Важливими на мій погляд і актуальними є питання: якості військової форми та тактичного взуття (постійний читач сторінки групи "Схід та Захід єдині" у ФБ (https://www.facebook.com/profile.php?id=100009348268812 ) знайомий з нашими думками з цього приводу), нагородження добровольців інших держав що зі зброєю в руках захищають територіальну цілістність України. Для прикладу Грузія нагородила бойовими державними відзнаками добровольців УНСОвського підрозілу "Арго" що брав участь у захисті Грузії в абхазько - грузинському конфлікті в 90-х минулого століття (...а фактично в першій фазі гібридної війни Росії проти Грузії), а що наша держава зробила по відношенню до іноземних добровольців що зі зброєю в руках беруть участь на нашому боці в цій неоголошеній українській державі війні ? Питання риторичне... Громадські активісти піднімали і питання обміну полонених, використання волонтерського транспорту в зоні бойових дій, психологічної реабілітації воїнів тощо...










































На нараді серед нагороджених грамотами за співпрацю МО України з інших громадських організацій був і представник нашої волонтерської групи "Схід та Захід єдині" - координатор групи Василь Конько.

Ігор Крочак, прес-секретар ГО "Схід та Захід єдині"
(фото автора)


21 червня 2016 року

Немає коментарів:

Дописати коментар