неділю, 10 липня 2016 р.

Міським радам Тернопільської області розіслали рекомендації з покращенням їхньої роботи

За результатами роботи коаліції «Прозорі ради» 7 міським радам та Тернопільській обласній раді були надіслані висновки та рекомендації по підвищенню рівня прозорості їхньої діяльності.

            Висновки та рекомендації були направлені таким радам: Тернопільська обласна рада і Тернопільська, Бережанська, Збаразька, Кременецька, Підгаєцька, Теребовлянська та Чортківська міські ради.
Такий проект появився тому, що нормативно правові акти багатьох місцевих рад (регламенти рад, комітетів, статути територіальних громад) не приведені у відповідність до нових законодавчих актів, через що органи місцевої влади залишаються закритими та непрозорими для громадськості.   Недосконало прописані такі процедури, як оприлюднення нормативних документів, порядок звітування чиновників про свою роботу, відображення в документах принципів державної політики. Це  ускладнює здійснення громадського контролю за діями чиновників. Результатом цього є гальмування здійснення антикорупційних реформ і високий рівень корупції на місцевому рівні.  
Проект здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.


Немає коментарів:

Дописати коментар