пʼятницю, 29 липня 2016 р.

Черговий рейд ГО "Схід та Захід єдині" відбувся. Частина перша...



Старт...

25 липня 2016 року в зону воєнних дій російсько-української війни на Донбасі стартував з Тернополя черговий великий транспорт волонтерської допомоги від ГО "Схід та Захід єдині".
Основна вага вантажу мінеральна вода, що придбана на Тернопіллі. Особлива подяка нашим активістам з села Озерна отцю Івану Шкумбатюку (Озернянський деканат УГКЦ, саме парафіяни деканату з різних церков зібрали кошти на придбання води), Ярославу Брилінському, Петру Христиничу, окремо велике спасибі хочу сказати громаді села Біла що під Тернополем. Також стараннями координатора групи Василя Конька на ринку Тернополя придбано за кошти групи свіжої городини (капуста, картопля, буряк, морква, цибуля і інше тощо). Допомагати завантажувати нам приїхали разом з нашим активістом Олегом Тимошенко його колеги з національної поліції (4 рота м.Тернопіль), а також тернопільські козаки з обласного Коша ім. Дмитра (Байди) Вишнивецького з Володимиром Мосейком на чолі. За що їм велике спасибі. Загальна вага ("фури") більше 24-х тонн.







































Прибуття...

26 липня 2016 року транспорт з вантажем прибув у прифронтову зону на театр воєнних дій російсько-української війни на Донбасі. По дорозі на заздалегідь визначених точках підрозділи ЗС України чекали нас для відвантаження, схема проста як визначив Василь Конько – мінімум витрат пального на переїзди. Підрозділи виїжджали до нас своїм транспортом. 53-й бригаді на «Купола» відвантажено достатню кількість води, хлопці з Попаснянської комендатури ВСП окрім того доставлять воду на підрозділи «Жєлєзяки» та «Грома» з 59-ї бригади. Звичайно що у підрозділ комендатури до Сергія Нагалюка ми теж відвантажили воду. Ще до одного підрозділу 53-ї бригади на передових позиціях дійде вода. Методика проста, це співпраця з місцевими патріотами не хочу писати структуру, згодом Євдокія Романчич опише, а ми поширимо на своїй сторінці. Пізно ввечері нас зустріла Вікторія Фетісова («Ромашка») там разом з Лисичанськими волонтерами-патріотами ми розвантажили велику кількість води і трохи овочів. Шлях до моїх побратимів розвідників пройшли вже в ночі.


















На другий день передали воду, окрім розвідників, ще у артилерійські підрозділи однієї з бригад. Фоторепортаж про розвантаження в Лисичанську і в інших місцях буде опублікований згодом. Щодо того що дехто називає піаром, вода доставляється до самого передового краю, нашими друзями УНСОвцями. Не забули і про зведений загін правоохоронців з Тернопільщини що несуть службу на Донбасі. Забігаючи наперед зазначу що був я аж за Станицею Луганською - їхали по лісам що стоять обпалені московськими «Градами» ще з 2014 року. Фотографування в серйозних підрозділах не вів, знаючі люди розуміють чому... Та все ж дещо опублікую, ну а згодом в фундаментальному виданні ми опишемо все детально з криптонімами та нумерацією підрозділів. На завершення ще раз дякуємо нашим благодійникам та доброчинцям. Чекайте другої частини мого фоторепортажу та матеріалів «Ромашки». Вона теж доставлятиме воду до «передка», все можна буде побачити на її сторінці ну і на нашій звичайно також. Слава Україні !

Ігор Крочак, перес-секретар ГО «Схід та Захід єдині»

(фото автора)


29 липня 2016 року

Немає коментарів:

Дописати коментар