пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Навчальний курс "Основи журналістики" в Кременці

Перший експериментальний навчальний курс «Основи журналістики» відкрито із нового навчального року в Кременецькій спеціалізованій школі №2. Таке нововведення немає аналогів в Україні, а навчальна програма розрахована із перспективою вступу до вищих навчальних закладів.
Наразі навчання проводять на базі учнів 10 класу школи. Із наступного року це буде обов’язковою програмою для 10 – 11 класів закладу.

Поряд із вивченням основних принципів журналістики, учні матимуть можливість щономера публікувати власні статті у місцевій пресі, зустрічатися із провідними журналістами України та Європи, брати участь у конкурсах, тренінгах та навчальних семінарах, та розвивати у собі творчі здібності.  ціальних інститутів і суспільства в цілому як саморегульованої системи.
  Метою проекту стало бажання навчити учнів школи загальних норм журналістики, оскільки її соціальна місія полягає у формуванні громадської думки та управлінні масовими емоціями, а також під журналістикою розуміють також практику збору, інтерпретації інформації про події, теми і тенденції сучасного життя, її уявлення в різних жанрах і формах, і подальшого розповсюдження на масову аудиторію.
В рамках нового навчального проекту,  Кременецька спеціалізована школа уклала угоду про співпрацю із редакцією районного видання газети «Діалог» (редактор Вікторія Іваницька), що відкриває нові перспективи розвитку та подальшого функціонування у навчальному закладі курсу журналістики. Зокрема, завдяки цьому під час минулого навчального року до школи завітали журналісти ізЕстонії та Швеції, котрі розповіли учням про свою сферу діяльності та заохотили до розвитку ідеї у введенні нового предмету та запропонували свою допомогу у розробленні навчальної програми.
Цього тижня було проведено перші лекції курсу для потенційних журналістів. Про результати співпраці та навчання читайте згодом.
Наталія Чернявська, учениця Кременецької  спеціалізованої ЗОШ №2, слухач курсу «Основи журналістики»


Немає коментарів:

Дописати коментар