понеділок, 21 листопада 2016 р.

Урок мужності

На запрошення адміністрації та вчителів ЗОШ № 19 військовослужбовці Тернопільської ОАБр. відвідали міський навчальний заклад де пройшов урок мужності під назвою «Україна-це територія гідності та свободи». В ході добре організованої конференції старшокласники спілкувались із військовослужбовцями на різні їм цікаві теми, переглянули фільм про артилеристів бригади, який був відзнятий на початку формування артилерійської бригади.
Військові розповідали про цінності свободи та патріотизм під час несення служби воїнів-артилеристів на сході нашої держави, розповідали про героїчні вчинки військовослужбовців бригади, котрі в холодну і спекотну пору від початку агресії з бору Росії боронили свою землю та по теперішній час в АТО дотримуються вірності військової присяги. Присутні на святі «Гідності та Свободи» дорослі згадували події на Майдані 2013-2014 років, адже чимало з них безпосередньо брали участь у Революції Гідності .В програмі заходу школярі підготували гостям і концертні номери. Під звуки баяну та музичних фонограм юнаки та дівчата щиро, мелозвучно співали пісні,говорили слова подяки усім захисникам Вітчизни і тим хто боронив країну від ворожого наступу. А на завершення захисникам у подарунок передали вишитий тризуб та власноруч мальовані на альбомних аркушах патріотичні української тематики картини. І артилеристи теж не розгубились, зняли шеврон бригади із власної військової форми та в подарунок із найкращими словами передали школі у їх новостворений музей.
Як поділились згодом старшокласники усім без винятку сподобався такий урок, адже багато нового побачили вони та ще й почули з уст історії, як і колишніх айдарівців так і теперішніх артилеристів. А дехто з розповіді самих юнаків у майбутньому мріє вступити до військових ВУЗів та професійно пов’язати своє життя зі Збройними Силами України. Що ж доведеться чекати закінчення школи та мати надію , що незабаром приєдаються до строю справжні професіонали у різних родах військ, хто зовсім нещодавно був у школі, а нині одягнули піксель, берці та шикують кроком стройовим.
Юрій Кульпа

Немає коментарів:

Дописати коментар