суботу, 17 грудня 2016 р.

Вифлеємський Вогонь у Тернополі

18 грудня о 10:00 у Архикатедральному Соборі  відбудеться урочиста передача Вифлеємського Вогню Миру громаді міста, який Тернопільські пластуни напередодні привезли з Відня.
Також церемонія передачі цього символічного Вогню, яка існує і підтримується пластунами вже понад  20 років, також відбудеться  19 грудня  0 16:00 на Театральному майдані міста. Пластуни разом із мером міста запалять  Вифлеємським Вогнем новорічну ялинку.

Протягом місяця Тернопільські Пластуни передаватимуть Вифлеємський Вогонь  у храми, школи, дитячі будинки, лікарні, державні установи Тернополя. Також вогонь буде переданий сімям, рідні яких воюють в АТО.

Цю передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський Вогонь Миру – започатковано в Австрії, проте завдяки пластунам традиція була запроваджена і в Україні. Щороку з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, хто чекає світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із Заходу на Схід, єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

Немає коментарів:

Дописати коментар