пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

Люди високої честі


В Зборівської гімназії ім. Романа Завадовича продовжується перегляд стрічок  XIII Мандрівного  фестивалю документального кіно про права людини DocudaysUA . Учні ознайомилися з фільмами  із спецпроекту "Енциклопедія Майдану". Зараз під враженням від переглянутого вони пишуть відгуки а також роздуми про майбутнє життя. Вашій увазі кілька уривків з творів девятикласників написані після перегляду стрічки "Євромайдан SOS"

Я особисто є переконаною, що люди, які мають власну гідність, вміють цінувати свої ідеали та переконання, вміють їх захистити, при цьому не зашкодити іншим. До таких людей належала Небесна сотня, волонтери та всі, хто відстоював свої права, свободи під час Революції Гідності. Для мене вони назавжди залишаться взірцем людей високої честі . Юля Кузь, 9 клас

Що таке людська гідність? Гідність - це поняття моральної свідомості, що означає моральне ставлення людини до самої себе і ставлення до неї з боку суспільства. В головному законі України - Конституції записано , що "кожен має право на повагу до його гідності". Щоб людині бути гідною, необхідно виховувати в собі такі якості , як співчуття, чесність, доброту, працьовитість, справедливість .Гідна людина ніколи не дозволить себе принизити, буде себе захищати і відстоювати свою точку зору. Слід памятати, що людська гідність криється в людяності та вчинках. Янковська Варвара 9 кл.

Кожна людина - неповторна. Ми всі різні - за зовнішністю, характером, віком, зростом. Але ми всі по різному розуміємо людську гідність. Одні вважають, що це вміння відстоювати власну думку, інші, що гідність це гордість та непокора. На мою думку, гідність, одна з найважливіших людських чеснот. Гідними є ті, що вміють цінувати і відстоювати свої переконання, а також і поважати думку інших. Гідність - це внутрішнє відчуття благородства та відчуття відповідальності за своє життя та життя рідних, близьких. Відчуття відповідальності за свою Батьківщину. Уляна Брона, 9 кл.


Гідність - це моральна катнегорія, без якої не може розвиватися й існувати ні цивілізована особистість, ні народи. Гідність - це самоповага, почуття честі, внутрішнє відчуття благородства та власної відповідальності за своє життя та життя близьких. Гідна людина має чисті думки, адже саме від цього залежать її вчинки. Це вміння і бажання почуватися впевнено, відстоювати своє "Я" і бути справжнім громадянином своєї держави, своєї сім'ї або й просто людиною. Держава, громадянам якої притаманна національна гідність, матиме авторитет і повагу у світі. Яскравим підтвердженням цього є революційні події в Україні, що сколихнули світову громадськість. Адже тільки люди з високим почуттям власної гідності, що так тісно пов'язана з національною , могли, не задумуючись віддати свої життя за свободу й незалежність своєї країни у мирний час (що й назву дістав - Революція Гідності), і зараз, у час неоголошеної війни на Сході. Тому я переконана, що людиною гідною є та, що уміє цінувати свої переконання та ідеали і вміє їх захистити. До таких людей належить Небесна сотня. Для мене вони назавжди залишаться взірцем людей високої гідності, що вирізняє особистість серед маси пересічних громадян. В українців це почуття закладено в генетичному коді, хоча в окремих людей він іноді стирається. Полева Христина, 9 кл.


Про відкриття сезону у Зборові читайте у публікації DocudaysUA стартував у Зборові
Офіційний прес-реліз фестивалю
Офіційний трейлер фестивалю
Іменка Мандрівного фестивалю на Тернопіллі


Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні  

Немає коментарів:

Дописати коментар