пʼятницю, 30 грудня 2016 р.

Зборівські гімназисти гостювали в Києві

З 24 до 26 грудня 2016 року учні Зборівської державної української гімназії ім. Романа Завадовича на запрошення педагогів та учнів 144 ліцею ім. Г.Ващенка побували в Києві. Спільно із Всеукраїнською ініціативою «Пізнаємо Україну разом» гімназисти реалізували міні-проект «Міняю родину. Життя у великому місті».
9 гімназисток, поборовши свій страх захворіти на грип та переживання, пов’язані далекою дорогою, чужими сім’ями, незнайомими однолітками-киянами, чудово провели вихідні у столиці.



Зустріч була цікавою та насиченою яскравими враженнями (знайомство з «новими сім’ями», екскурсії визначними місцями та казково вбраними вулицями, новорічна ялинка, феєричне світлове шоу, музична вистава) і новим досвідом для всіх (тренінги з командного згуртування провела з гімназистами та ліцеїстами викладач ліцею Данилова О.Є. ).
Спільно з новими друзями гімназисти успішно освоїли техніку декупажу.
Під час вечірніх мандрівок Києвом гімназисти відвідали місця, де відбулися події Революції Гідності, та вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.
Наступного дня зборівчани відвідали ліцей № 144 ім. Г. Ващенка. Щиро привітала гостей директор Орєхова І.В., а члени учнівського самоврядування провели екскурсію ліцеєм. Підсумком зустрічі стало проведення круглого столу «Подолання регіональних стереотипів».
Головним результатом міні-проекту стала успішна соціалізація зборівських гімназистів у київських родинах, а також вміння жити в іншому середовищі – великому місті, приймати самостійні та колективні рішення, бути відповідальними за себе та своїх товаришів.
Всі учасники висловили сподівання, що це початок тривалої та цікавої співпраці.
Yaroslava Kovbasyuk

Немає коментарів:

Дописати коментар