вівторок, 31 січня 2017 р.

Права людини існують лише там, де люди змушують владу їх дотримуватися

1 лютого об 11-й годині у приміщенні читальної зали Тернопільської  обласної універсальної наукової бібліотеки (бульвар Тараса Шевченка, 15) розпочнеться прес-конференція громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ), яка вже впродовж кількох років діє у Тернополі.

Приймальня надає первинну правову допомогу усім категоріям заявників. Щодо надання вторинної допомоги, то тут діяльність фокусується на випадках порушень прав людини державними органами. Особлива увага приділяється соціально вразливим категоріям громадян: інвалідам, хворим, малозабезпеченим людям. Цього року особлива увага приділялася громадянам, котрі постраждали в ході війни на Донбасі. З року в рік у нашому регіоні залишаються актуальними проблеми, спричинені неефективною системою правосуддя, економічною депресією, масовим безробіттям та зубожінням населення, активною трудовою міграцією тощо.
Представники приймальні поінформують присутніх про свій досвід надання правової допомоги, про найбільш цікаві справи, «історії успіху» у захисті прав людини та випадки невдач. Розраховуємо також на обговорення питань щодо нових ефективних засобів надання правової допомоги громадською приймальнею, які започатковуються у партнерстві з обласною науковою бібліотекою та Центрами надання безоплатної правової допомоги у Тернопільській області.
Приймальня УГСПЛ у Тернополі працює за адресою: вул. Живова, 11, оф. 903 (приміщення редакції газети «Свобода»).

Довідатися більше про роботу приймалень УГСПЛ в Україні можна з веб-сайтів

Учасники прес-конференції:
Ольга Кушнерик, юрист приймальні УГСПЛ у Тернополі – 068 932 77 27
Петро Люпа, юрист приймальні - 067 929 50 04

Олександр Степаненко, координатор приймальні – 067 354 81 86

Немає коментарів:

Дописати коментар