середу, 8 лютого 2017 р.

Олександр Башта про Павла Древніцкого

Фотороботи Павла Древніцкого з Тернополя вже давно прикрашають відомі Українські та зарубіжні глянцеві видання. Але чи знають про це тернополяни ?
 Коли Павло виїжджає на своєму інвалідному візку з фотоапаратом в руках до центру Тернополя, щоб познімати вулиці файного міста, то відразу ж привертає до себе увагу перехожих. А найсміливіші навіть іноді підходять, знайомляться та цікавляться його фототехнікою.
 "До такої зацікавленості я вже звик, а секрет незвичайного ракурсу бо знімаю у візку" - каже Павло.
 Пейзажі то улюблена тема фотографій у Павла. Павло - інвалід-візочник, у якого з дитинства дцп і, відповідно, трохи порушена дикція. Але це не завадило йому закінчити університет і отримати диплом інженера-комп'ютерника. Сім років тому в житті Павла з'явилося хобі, яке згодом стало і основною роботою.

"Я вчився фотографувати по урокам з інтернету, читав багато літератури, спілкувався з іншими фотографами. Спочатку щось фотографував у будинку, заради розваги, а потім пішло-поїхало ... Зараз фотографія - це основна моя діяльність, мій хліб." Правда, сам Павло не любить говорити про свій успіх, лише скромно зауважує, що "знімки користуються попитом, і це радує". Павлу вдається передати в них емоції моделі, енергетику міста, міць природи. А ще фотографії Павла відрізняються від робіт інших фотографів ракурсом, адже Павло знімає людей і пейзажі трохи знизу, з рівня інвалідного візка. І в цьому є якась родзинка. "Найбільше люблю фотографувати людей і природу. У мене є невелика студія, де я проводжу фотосесії. А ось з виїздами на природу заради вдалого кадру все набагато складніше, є проблеми з моїм пересуванням. Навесні та влітку з поїздками допомагають друзі. А взимку доводиться сидіти або вдома, або в студії.


Олександр Башта

1 коментар: