четвер, 13 квітня 2017 р.

В Казахстані дерева висаджують

Національний день посадки лісу в Казахстані пройде з 22 квітня по 22 травня 2017 року, але в південних районах країни, висаджувати саджанці почали раніше, відповідно до кліматичних умов регіону.
У Південно-Казахстанській області вже висаджено  1210 дерев, в Алматинській - 1086, Жамбильській і Кизилординській областях - по 800 саджанців. Жителі Алмати посадили 450 дубів , горобин та бузку.

Планується, що всього в весняний етап акції «Національний день посадки лісу» в Республіці Казахстан буде висаджено близько мільйона чагарників і дерев. Традиційно в проекті можуть взяти участь всі бажаючі.

- У найближчі тижні дерева будуть посаджені в районах Магістауської, Атирауської, Актюбінської, Західно-Казахстанської, Костанайської, Акмолинської, Північно-Казахстанської, Павлодарської, Східно-Казахстанської і Карагандинської областях - повідомив ініціатор акції, президент Фонду Землі «Сталий Розвиток» Алан Бісен.

- Близько тисячі яблуні Сіверса, черешчатого дуба, канадського клена, червоної горобини, сріблястої верби, червоної верби, а також бальзамічної тополі,  що не дає пуху будуть посаджені в улюблених місцях відпочинку казахстанців. Міста відчувають деяку складність з територіями, де можна посадити дерева і чагарники, але Астана поки є винятком з цього правила. Площа зелених насаджень в столиці збільшується з кожним роком - підкреслив експерт, заслужений біолог-грунтознавець РК, Валентин Ободовский.
В період проведення весняного місячник з благоустрою планується виконати роботи по санітарному очищенню, парки Сади, сквери, бульвари, вулиці міст і районів Казахстану.
Нагадаємо, Національний день посадки лісу вперше був відзначений 19 квітня 2014 року. За підсумками акції в 2014 році було посаджено майже мільйон саджанців, загальна площа посадок склала понад тисячу гектарів, а в заході взяли участь сотні тисяч добровольців з 14 регіонів, гг.Астани і Алмати. Ця екологічна ініціатива була потримати Урядом РК, і Національний день посадки лісу був вирішено проводити щорічно. Офіційно заходи в рамках  Всеказахстанської акції проходить протягом місяця (в основному - це квітень-травень). Хоча, безумовно, враховуються погодні умови, і в деяких регіонах основні заходи на честь цього дня проводяться трохи раніше, в більш відповідне для конкретної території час. Взяти участь в цій корисній справі може будь-яка людина.

Контактні телефони 87021822474, 87051252438, 87785958507, 87479196787

Немає коментарів:

Дописати коментар