пʼятницю, 1 вересня 2017 р.

Депутат Артимович - судзукіфіл чи корупціонер?

Знайомтесь, це Андрійко!
Андрійко дуже любить діток, тому є головним лікарем міської комунальної дитячої лікарні. Крім діток, Андрійкові дуже не байдужа доля міста, тому він є ще й депутатом міської ради від «Блоку Юлії Тимошенко». Хоча, стоп! Вже не від «Блоку Юлії Тимошенко»: Андрійко настільки переймається тим, щоб місто розвивалось, що аж проголосував за легалізацію підмальовок у Генплані (хоча цю історію в місті, здається, знають вже всі).
За це Андрійку в «Блоці Юлії Тимошенко» влаштували «excommunicatio», тобто банально вигнали.
І знаєте що? Любити діток і місто виявляється дуже вигідна справа. Настільки вигідна, що 18 січня 2017 року Андрійко придбав собі автомобіль «Судзукі Гранд Вітара» (чорного кольору, ціна 593900 грн., 2016 рік, розмитнений). При цьому, про цю покупку перед Національним Агентсвом по Запобіганню Корупції він скромно змовчав, закономірно вважаючи, що японський позашляховик - це дрібниці, не варті жодної згадки.
Проте, наші непохитні правоохоронці, можливо, із заздрості, в цьому питанні з Андрійком були категорично не згодні, в результаті чого безсердечно потягли бідолаху в суд по адміністративній справі за ч.2 ст.172-6 КУпАП.
І тут, як в казці, справа потрапила на розгляд не будь-кому, а судді Д. Здавалось би, ну і що? Суддя, як суддя, тисячі їх. А от і ні. Суддя Д. прославився тим, що в результаті розгляду ним справи стосовно голови облради, який керував автомобілем в п’яному вигляді, винними виявились… поліцейські, які цього голову облради затримали.
Справа Андрійка – не анекдот і не серіал по телевізору. Це реальне і очевидне для всіх корупційне правопорушення, яке не може залишатись без відповідного покарання.
Чи можливий тиск на суд зі сторони «третіх сил», яким дуже вигідна «принциповість» Андрійка в реалізації планів «розвитку міста»? Звичайно, можливий. Настільки можливий, що вже на даний момент можна висловити припущення, що він вже чиниться. До того ж, самому Андрійку не особливо хочеться платити штраф і опинитись в реєстрі корупціонерів.
Саме тому громадськості просто необхідно проконтролювати – як буде розглядатись і чим закінчиться справа Андрійка.
Хоча б прийти в суд і поглянути Андрійку в очі.

Немає коментарів:

Дописати коментар