понеділок, 2 жовтня 2017 р.

Орієнтація на потреби споживача..


     
Державна стратегія відіграє важливу роль в стійкому довготривалому розвитку систем централізованого теплопостачання. Чітко розроблена національна стратегія може покращити якість і ефективність послуг в цій сфері, одночасно допомагаючи стійкому розвитку цього сектору. Але в Україні в цілому, не існує єдиної стратегії для розвитку централізованого теплопостачання. Для того, щоб в повному обсязі скористатися всіма перевагами сектору централізованого теплопостачання, державна стратегія повинна бути направлена на вирішення поточних проблем, які гальмують і ослаблюють стійкий розвиток сектору в довгостроковій перспективі.
Ці завдання пов’язані з багатьма проблемами, але однією з основних є недостатня увага до споживача. Основою довгострокового стійкого розвитку сектору централізованого теплопостачання в Україні є наявність здорової ділової практики. Але, тим не менше, ділова практика не базується на бажаннях і перевагах споживача, що є основним слабким місцем сектору централізованого теплопостачання.
В Україні і в тому числі до 2010 року в Тернополі при управлінні системами централізованого теплопостачання основна увага приділяється виробництву і експлуатації, а не споживачу. З однієї сторони це відбувалося в наслідок недостатніх управлінських навичок, де не ставилося бажання споживача на перше місце, а це в кінцевому результаті призводить до банкрутства більшість підприємств, в якому б секторі вони не працювали. Такою є стратегія при бажанні кількісного виробництва тепла, яка практично не утворює стимулів для покращення обслуговування споживачів.
Напрямок на енергоефективність.
Цьому питанню з 2010 року в Тернополі приділяють особливу увагу.
Враховуючи нестримне зростання витрат на оплату енергоносіїв місто Тернопіль активно розпочало процес енергоефективності, а саме: Підписано низку угод з міжнародними фінансовими організаціями (МФО) щодо реалізації проектів з енергозбереження: ЄБРР, Світовий Банк, НЕФКО
Програму енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду і об'єктів інфраструктури міста Тернополя ”, Програму “Підвищення енергоефективності та енергозбереження”, Проект “Підвищення енергоефективності соціальних об'єктів міста Тернополя шляхом розробки і впровадження довгострокового механізму відновлюваного фінансування капітальних вкладень у модернізацію будівель та інженерних систем життєзабезпечення бюджетних установ Тернопільської міської ради” , План дій зі сталого енергетичного розвитку міста Тернопіль (SEAP) , “Проект модернізації системи централізованого теплопостачання міста Тернопіль”
Диверсифікація та модернізація.
Споживач намагається отримати недорогий, простий і надійний продукт. Для промислових та бюджетних споживачів основним фактором звичайно є ціна, але питання простоти у використанні також грає важливу роль, особливо це стосується невеликих підприємств, установ, які не бажають вкладати кошти в неосновну продукцію. Важливу роль відіграє надійність та безпека. Тому і було прийнято рішення на проведення диверсифікації теплопостачання. Диверсифікація видів палива є основою збереження централізованого теплопостачання. Обрані нами технології дадуть можливість працювати на двох-трьох видах палива на одному котельному агрегаті.
Використання декількох котелень та автоматизованих індивідуальних теплових пунктів (ІТП) в системі централізованого теплопостачання забезпечить більшу надійність порівняно з використанням однієї котельні . І все це робиться для споживачів, для їх безпеки, для безперебійного подання тепла.
Побутові споживачі в основному звертають увагу на якість, Вони хочуть мати можливість змінювати температуру обігріву в квартирі, а також включати і виключати опалення по своєму бажанні, і не залежати від завчасно запланованих опалювальних сезонів. Це стає зараз можливим за рахунок встановлення індивідуальних теплових пунктів, які і дають можливість вирішувати питання регулювання теплових режимів в квартирах споживачів, бюджетних установах.
Індивідуальний тепловий пункт, це:
- Підтримка нормативних значень тиску
теплоносія у всіх системах.
- Приготування гарячої води для гарячого
водопостачання.
- Регулювання подачі тепла в системи
опалення, облік тепла.
ІТП допомагають не тільки розподіляти тепло в квартири, їх автоматика забезпечує постійні комфортні умови в приміщенні з урахуванням температури повітря зовні, дає можливість стежити за економним витрачання енергоресурсів на опалення та інші потреби.

Від технічного стану ІТП залежать витрати тепла, а відповідно, і рахунки співвласників будинку за спожиту теплоенергію. Цього року в Тернополі заплановано встановити 250 ІТП.

Немає коментарів:

Дописати коментар