середу, 4 жовтня 2017 р.

У Зборові стартував проект "Живи доцільно"


Три місяці тривала підготовка до старту проекту із запровадженням  роздільного сортування  сміття. Одночасто проект реалізовувався і у Козові, там старт відбувся минулого тижня.
Фінансовою підтримкою еко-проекту виступив Агрохолдин "МРІЯ", закупивши необхідне обладнання, комплекти контейнерів ( на папір, скло, пластик, батерейки).
Свій початок ідея тримає із Зборівської гімназії, там учениця Христина Ремез виступила із науоковою роботою на тему роздільного сміття і його доцільності у районному центрі, зайнявши 3 місце у області. Одночасно до ініціативи приєднався і Василь Мартюк, керівник  соціально-інвестиційного відділу компанії "МРІЯ".
Багато етапів передувало фінішній прямій, на яку зборівчани вийшли цієї середи, 27 вересня. Команда міської ради, районної влади, молодих активістів, підприємців, освіти, розробляли етапи проекту.

Перша, друга школи, та гімназія влаштували флешмоб у центрі міста, що й стало стартом проекту. Одночасно з цим було розставлено усі комплекти контейнерів, та паперові контейнери в установи міста. Також діти роздавали  зборівчанам брошури з інформацією про роздільне сортування.

Інформаційна кампанія у цій справі дуже важлива, тому діти й студенти Зборова планують ще не один захід, для привернення уваги містян до екологічної ситуації.

Немає коментарів:

Дописати коментар