пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

СОК "Щедрий край" щедро ділився досвідом

У жовтні 2016 року у селі Старий Почаїв, що на Кременеччині, стартував сільськогосподарський кооператив «Щедрий край». Його основний вид діяльності - це надання послуг членам кооперативу по переробці плодово-ягідної продукції на сухофрукти.   
Голова правління кооперативу Віталій Стравінський сьогодні знаний не лише на рідній Кременеччині.
Досвідом створення і роботи  кооперативу  він поділився і з представниками  ГО "Спілки учасників АТО м. Хмільника та Хмільницького району" . Він зазначив, що «шлях до створення СОК «Щедрий край» був непростим - громада Старого Почаєва не вірила у прозорість намірів, і називала ідею поверненням до колгоспу. Із часом люди почали розуміти переваги кооперації – якщо спочатку членами об’єднання зголосились бути 15 людей, то зараз їх уже 70.  У кооперативі добре розуміють, що село, яке живе за рахунок вирощування ягід та фруктів, повинно мати додатковий зиск від переробки цієї продукції».
Розповів Віталій і про роль програми «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» , детально відповідав на запитання гостей з Вінничини.
 Гості кооперативу і організатори заходу щиро вдячні йому за консультації та гостинність. Віриться, що  досвід «Щедрого краю» як і  досвід інших кооперативів Тернопільщини стане у пригоді багатьом .

Відвідування кооперативу відбулось в рамках заходів проекту "Розвиток сталих моделей соціальної адаптації учасників АТО" за сприяння міжнародного фонду "Відродження". 

2 коментарі:

  1. https://news.online.ua/vinnitsa/362620830/sok-shchedriy-kray-shchedro-dilivsya-dosvidom/

    ВідповістиВидалити
  2. http://www.vinnytsia.in.ua/sok-shhedriy-kray-shhedro-dilivsya-dosvidom/
    https://khanasv.blogspot.com/2017/10/blog-post.html
    http://khmilnyk.daily.org.ua/sok-shhedryj-kraj-shhedro-dilyvsya-dosvidom/

    ВідповістиВидалити