середу, 29 листопада 2017 р.

Лесина «Софія» у новому вбранні

Культурний простір тернопільської книгарні «Є» завжди насичений цікавими зустрічами із відомими творчими особистостями. І це не без старань відомого поета, модератора Юрка Матевощука. Іноді здається, що «Є» – це така собі притягальна точка відліку, яка непорушно тримається однієї локації тільки тому, що сюди звідусіль їдуть та йдуть ті, хто горить бажанням інтелектуального росту, або просто – «зголоднів» за інформаційними цікавинками та новиннєвими фактами на літературному полі.

На творчу зустріч із відомою українською письменницею Лесею Романчук- Коковською зібрався чималий гурт її читачів-прихильників, навіть не вистачало місць, щоб всіх розсадити. Коли п. Леся говорила, її слухали, затамувавши подих. Бо тих, хто читав «Софію», цікавило абсолютно все: вигадані чи реальні були персонажі, чи буде продовження, чи використовувала авторка факти й події з власного життя. «Софія» – вишукане подарункове видання («Навчальна книга – Богдан»), презентація якого й відбулась під час літературної зустрічі. Це та сама Софія – головна героїня попередніх восьми томів «Не залишай мене…».  
 Популярна авторка численних прозових та поетичних книг, Леся Романчук-Коковська розповіла, як їй працювалось над книгою про святу Теклю і як працюється над життєвою історією про святого Климента. Це справжній духовний детектив.
Приємною несподіванкою було зустріти тут художника-ілюстратора Олега Кіналя, який підготував для Софії чудовий «одяг» – обкладинку. Громадський діяч, журналіст Володимир Ханас принагідно згадав,
 як двадцять літ тому написав епіграму на появу першої Лесиної збірки.
«Тож не втримався від прочитання.
Слів не купиш і не продаси...
Колежанка каву п'є щасливо.
Книга Лесі – дивний світ краси.
Слово честі, синьооке диво».
null

null

null

null

null

Немає коментарів:

Дописати коментар