середу, 8 листопада 2017 р.

У школах Козови писатимуть листи

7 листопада о 14:00   Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA знову завітав у Козову. У районному будинку культури відбулися покази фільмів  «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» та "Боротьба Джамали"
Оплески глядачів були нагородою і режисерам фільмів і героям. Відтак учні шкіл писатимуть листи Олегу Сенцову та Джамалі і чекають на перегляди інших стрічок. 

Заступник голови РДА Ігор Скобляк відзначив важливість документального кіно для виховання підростаючого покоління і запропонував наступного року здійснити покази фільмів фестивалю у наступному році. Регіональний координатор Мандрівного фестивалю в Тернополі і Тернопільській області Володимир Ханас подякував за пропозицію і пообіцяв розширити географію показів на Козівщині. А тим часом запросив всіх охочих узяти участь у конкурсі #ecooko в Instagram, присвяченому екологічним проблемам в Україні котрий проходить у  рамках Мандрівного Docudays UA
Місцевий партнер показу газета "Вільне слово"

Довідково:
Фільм «Процес», повна назва «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» — документальна стрічка, знята Аскольдом Куровим. Вона розповідає про обставини справи українського режисера Олега Сенцова, який був затриманий російськими спецслужбами в Криму та незаконно засуджений до 20 років ув'язнення у Росії.

            “Боротьба Джамали" реж. Елін Йонсон. Це дуже особистий і потужний портрет надзвичайно талановитої жінки, а також пісні і виступи, які пролили світло на історичні події та сучасну політичну ситуацію. Журналістка Елін Йонссон зафільмувала життя Джамали та її родини в Україні і Криму, змалювавши її трагічну сімейну історію та нинішню неспокійну ситуацію і складність становища кримських татар у наш час.


2 коментарі: