середу, 8 листопада 2017 р.

Реалії Підволочиська

Везу у Підволочиськ завдяки Volodymyr Khanas документальні фільми Docudays.UA.
І які реалії я зустрічаю? Містечко скоріше мертве, ніж живе. На дошках оголошень висять об‘яви та рекламки свіжого розливу і багатолітньої давності: робота в Польщі, візи, кредити без відсотків, купують волосся і продають будинки чи квартири, подекуди оголошення про спортивні події.
Культурні чи освітні заходи? Ні, не чули.

Зате на кожному кроці і в кожній установі меморіали Небесній сотні. Та що там меморіали, алтарі! Біля них прийнято проклинати Україну і чиновників, які ніяк не нажруться, але на нових виборах обирати старих очільників, бо вони «нібито вже нажерлися і будуть робити для людей». А *** вам, а не для людей.
У селищній раді молодий хлопчина мав уточнити у свого начальника чи можна афішу повісити на дверях. На моє зауваження, що афіша комісаріату висить (2 Шт.), він сказав що це ж важливо.
Ага, це дуже важливо поповнювати ряди Небесної сотні, бо в нас ніби війна, а ніби не війна, хронічне АТО. Людей посилають вмирати і пишатися цим.
Треш в головах і вишиванка на грудях
Остання світлина якнайкраще ілюструє всю суть «совка головного мозку». Це коли беруть старі символи та ідеологію і просто підфарбовують її, оновлюють. Є про**б. Замість свастики мав би бути герб Росії, а у робітника і робітниці вишиванка!!!
То чи прийде хоч трохи людей на фільми, які стосуються прав людини і екології? Добровільно, не примусово . Прогнозую, що їх буде 10-20. І то...це дуже оптимістично. Бо люди звикли ходити на заходи стадом. Там де не наливають горілки і не частують салом, та ще й партія не організатор...не вартує уваги пересічної людини.
З такою «навченою безпорадністю» мас нам ще жити і жити. Картина маслом в стилі песимістичного реалізму. Вибачте...
З.И. Навіяно походом по держустановах Підволочиська
І ще реалії
Запрошуємо вас на кінопокази від Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який відбудеться 11 та 12 листопада в "Будинку культури":

11 листопада о 15:00 перегляд фільму "Процес. Російська держава проти Олега Сенцова"
11 листопада о 17:00 перегляд фільму "Ама-Сан"
12 листопада о 15:00 перегляд фільму "Природа мого серця"
12 листопада о 17:00 перегляд фільму "Домашні ігри"

Організатори переглядів у Тернопільській області: ГО "Адаптаційний чоловічий центр" та у Підволочиську: ГО "Гроно ініціатив", партнер: Комунальний заклад Підволочиської селищної ради "Будинок культури"

ВХІД ВІЛЬНИЙ


Немає коментарів:

Дописати коментар