четвер, 21 грудня 2017 р.

Про "Війну химер" у Тернополі

Війна химер The War of Chimeras. Стрічка, яка поможе зрозуміти, якими вертаються бійці з зони АТО. Можливо, навчить оточуючих рахуватися із їхньою реальністю, котра після ближчого знайомства із смертю й пережитого на передовій, істотно відрізняється від нашої. Все це крізь призму відчайдушного душевного болю однієї з режисерок Анастасії Старожицької. У неї війна забрала коханого. Він вернувся, але в його реальності вже не стало місця для кохання…

Андрій Вацик


Питають, як пройшов показ "Війни химер" у Тернополі на "КіноХвилі" - ось тут опис усього форуму, а власні відчуття надзвичайно позитивні - теплий прийом компенсував холод у кінозалі, обговорення стрічки було по-сімейному щирим, несподівана зміна часу показу дала можливість тим, хто збирався саме на наше кіно, переглянути інший чудовий фільм.

Тому, впевнена, такі фестивалі, коли кіномитці можуть зустрітися віч-на-віч один з одним та з глядачем, мають бути в Новому році щонайчастіше)

Особлива подяка Святому Миколаю, який нікого з гостей не залишив без подаруночка! І Volodymyr Khanas, який допоміг закохатися у місто з першого погляду і відчути його кінематографічний потенціал для усіх без винятну жанрів)

Старожицька Марія

Досі мені здавалося, що фільм наш, Війна химер The War of Chimeras, так би мовити, не для
школярів, навіть старшої школи - і навіть не тому, що мова війни у ньому не "запікується", а просто думала, може, краще якось вберегти, заховати дітей від тієї правди про війну, що продовжується,,, Хоча у фільмі про неї говорять і діти, зовсім маленькі, що побачили війну на власні очі... Відтак після перегляду від Мандрівного фестивалю Docudays UA у тернопільській середній школі десятикласники прийшли поговорити зі мною про те, що побачили. І, виявляється, вони зрозуміли все, що ми вкладали у стрічку, і навіть більше. Щиро дякуємо Volodymyr Khanas за таке розширення глядацької аудиторії і звітую, що вже передала привіти та побажання і Насті, і Лавру.


Старожицька Марія

Немає коментарів:

Дописати коментар