вівторок, 6 березня 2018 р.

Заява Тернопільської обласної Спілки учасників АТО

Заява Тернопільської обласної Спілки учасників АТО з приводу побиття ветеранів АТО під Верховною Радою 03.03.2018р.


Голові Тернопільської ОДА Барні С.С. 
Голові Тернопільської обласної ради Овчаруку В.В. 

Громадська спілка «Об’єднання учасників АТО Тернопілля» засуджує дії правоохоронців 03 березня 2018 року в Києві під час побиття учасників бойових дій та волонтерів, серед яких були і журналісти та жінки, які були учасниками мирної акції протесту.
Протизаконні жорстокі дії представників поліції по відношенню до громадян України порушують норми Конституції України та законів України, які гарантують українцям право недоторканості особи, поваги до їх честі, гідності та права громадян на мирні зібрання. Вже не кажучи про моральну складову їхніх протиправних дій. Це ще раз доводить, що з мовчазної згоди влади, а може навіть із злочинним умислом стара система, яка під час Революції Гідності була знищена, бере реванш. Саме тому, ми звертаємось до Вас із вимогами: 
1. Скликати позачергову сесію Тернопільської обласної Ради, в порядку денному передбачити питання про засудження дій правоохоронців по жорстокому розгону мирної акції протесту під стінами Верховної Ради 03 березня 2018р. та прийняття відповідного звернення до Президента України та Верховної Ради України. 
2. Поставити першим питанням порядку денного питання про відставку міністра МВС Арсена Авакова, який за недовгий час свого керівництва МВС, довів всім українцям, що він є прислужником старої системи часів Януковича та займає антиукраїнську позицію. 
3. Вимагати об’єктивного розслідування та покарання осіб, які віддали злочинний наказ про жорстоке побиття ветеранів АТО та волонтерів. 
В свою чергу ми, Громадська спілка «Об’єднання учасників АТО Тернопілля» висловлюємо свою підтримку побратимам, які постраждали від злочинних дій поліції та візьмемо участь у всеукраїнській акції протесту в Києві. В разі, якщо наші вимоги будуть проігноровані, Спілка учасників АТО, маючи районні осередки по всій Тернопільській області, буде адекватно реагувати на бездіяльність влади. 
Відповідь просимо надіслати у встановлений законодавством строк на нашу поштову адресу. Голова Громадської спілки «Об’єднання учасників АТО Тернопілля»        Харчук Д.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар