пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Створюються місцеві філії Тернопільської кінокомісії

Сьогодні Кременець нагадує суцільний знімальний майданчик, де продовжуються зйомки фільму "Червоний. Без лінії фронту". Перед тим кінобум пережили Бережани. У Тернополі щомісяця представляють нові стрічки вітчизняного виробництва. Вперше в історії незалежної України можливість переглядати фільми отримали мешканці райцентрів і окремих сіл. Тернопільська кінокомісія активно втілює в життя задекларовані принципи - створювати нові фільми і робити українське кіно доступним.
Актуальними викликами діяльності кінокомісії є визначення ефективних форм їхнього господарювання, створення спеціалізованих програм підтримки фільмів у регіоні та залучення міжнародних та національних кіноагентів на локальний рівень. Консолідація зусиль влади, бізнесу та небайдужої громадськості на місцевому рівні може стати інструментом, що дозволить пришвидшити вирішення усіх цих питань. Саме про консолідацію зусиль йшла мова на кременецькій нараді- семінарі ініціативних груп зі створення місцевих філій Тернопільської кінокомісії. Нарада відбулася у виставковому залі Кременецького музею..

– Українське кіно – це глядач. Якщо він не буде звикати дивитись українське кіно, якщо він не буде співпереживати українському кіногероєві, вся наша діяльність ні до чого, – наголосив голова Асоціації продюсерів України Володимир Філіпов.


- – Ми продовжуємо працювати відповідно до цілей задекларованих Меморандумом про співпрацю українських кінокомісій. Він був стартовим в організації співробітництва із співпраці організацій, які мають на меті супровід кіновиробництва. Закон України про кінематографію визнив окрему інституцію – кінокомісію, котра дає сприяє і забезпечує . дієву взаємодію зацікавлених сторін в питанні супроводу та творенні кіно, – коментує подію голова Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра. - Кінокомісії допомагають формувати акторську базу, відшукують нові локації для зйомок, твори для кіносценаріїв. Створення місцевих філій дозволить створити рівні можливості залучення до процесу кінотворення всіх небайдужих мешканців Тернопільщини незалежно від того, проживають вони в обласному центрі, чи в невеликих селах...

- Про свої наміри створити місцеві філії Тернопільської кінокомісії на нараді задекларували представники Бережан, Кременця, Шумська, Козови, Зборова і Скалата. Переконаний, що вже до кінця року ми зможемо представити перші результати їх праці - прокоментував подію експерт Тернопільської кінокомісії Володимир Ханас.

Своїми враженнями поділилась представниця Скалатської ОТГ Ірина Поруцька . "Нас, представників Скалатської обєднаної територіальної громади, вразили масштаби зйомок продовження українського історичного фільму «Червоний», які ми мали можливість побачити. 
Ми щиро вдячні організаторам наради- семінару за надану можливість долучитись до створення прекрасного! І докладемо всіх зусиль, аби наша громада найближчим часом стала частиною команди нового українського кіно."
 Світлина Вікторії Іваницької

2 коментарі:

  1. https://te.20minut.ua/Podii/zhiteli-ternopilschini-zmozhut-znimatisya-v-kino-10679440.html

    ВідповістиВидалити
  2. У Кременці, можуть навколо ідеї Кременецької фільмкомісії об'єднатись понад 50 чоловік, серед яких багато представників владних структур. На мою думку, сьогодні вона (фільмкомісія) вже працює, адже в місті вже майже місяць ідуть зйомки фільму "Червоний. Без лінії фронту." У цілого міста буде дуже цікавий, та сподіваюсь успішний досвід!

    ВідповістиВидалити