суботу, 10 березня 2018 р.

Правда про тернопільський McDonalds

Прекрасного дня 27 липня 2016 року на сайті петицій розпочався збір підписів в підтримку прекрасної петиції до не менш прекрасної Тернопільської міської ради. Короткий і влучний заголовок, з якого все чудово зрозуміло, говорив про дуже символічну річ: "McDonalds у Тернополі".

Текст такого клопотання теж був коротким, влучним і зрозумілим як в білий день. Цитата (вся петиція в однім реченні): "Створити благосприятливі умови для появи першого закладу здорового харчування швидкого приготування McDonalds у Тернополі". Звісно, клопотання вчасно підписали більше 300 тернополян. Як не крути, усе заради "благосприятливих умов".
http://e-dem.in.ua/ternopil/Petition/View/473
Автор петиції Середа Руслан Романович, -- вочевидь, любитель всього американського. Він є автором ще одноєї петиції до прекрасної ТМР: "Назвати одну з вулиць м.Тернополя іменем 45 президента США Дональда Трампа для зміцнення україно-американських відносин".
http://e-dem.in.ua/ternopil/Petition/View/606
Але цього разу назбиралося лиш 17 підписів. Видно, не захотіли тернополяни таким чином зміцнити україно-американські відносини. Хоча Руслан Середа закликав у тексті, що вулиця імені Дональда Трампа залучить американські інвестиції в економіку міста. І, як наслідок, це призведе до, знову цитата: "...створення робочих місць на прикладі компанії McDonalds". Словом, були би в нас у Тернополі американські зарплати, коли б вулицю назвали іменем Дональда Трампа. Але так не сталося. Тому, як говорив Кравчук, живемо на те, що маємо... А може він трохи не так говорив? Менше з тим.
Йдемо далі.
Значить, петиція про американський МакДональдз назбирала необхідну кількість підписів. Тож прекрасна ТМР зреагувала і надала 31 серпня 2016-го прекрасну відповідь за підписом заступника міського голови В. Є Дідича, мовляв, розглянемо петицію на засіданні виконкому. І до відповіді вклали додаток -- проект рішення виконавчого комітету.
Прекрасний проект! Автор -- начальник Управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Б. В. Ясеновський. Безперечно, лише йому могло таке прийти в голову. Цитую результативну частину:
"1. Підтримати петицію мешканців міста щодо відкриття закладу МакДональдз у м. Тернополі.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради В.Є.Дідича".
Є щоправда один ньюанс. Власне, самого рішення виконавчого комітету щодо відкриття МакДональдзу в Тернополі з такими зарплатами як в Америці не знайшов. Нещодавно прекрасно-оновлений сайт ТМР за пошуковими запитами в розділі "Рішення виконавчого комітету" трохи не спрацьовує. Чи як кажуть американці, there are troubles.
Втім, знайшлись інші скан-копії документів з печатками, які наводять на серйозну думку.
Але перед тим невеличкий відступ. Історію про МакДональдз аналізували журналісти "20 хвилин". За цим посиланням та посиланнями у статтях можна ознайомитись з ходом перипетій щодо американської мрії Середи Р. Р.
1. https://te.20minut.ua/…/u-ternopoli-taki-bude-mcdonalds-na-…
2. https://te.20minut.ua/…/na-mistsi-tanka-hochut-zbuduvati-ka…
Отож, у матеріалах "20 хвилин" йшлося про те, що ідею збудувати "на місці танка" заклад громадського харчування типу "МакДональдз" забракували на містобудівній раді. При цьому дата бракування значиться 28 листопада 2017-го року.
А тепер алеверди. Напередодні засідання містобудівної ради, а саме 27 листопада 2017-го року, десь в кулуарах ТМР появляється вкрай необхідний документ, ймовірно, для зміцнення україно-американських відносин. Прекрасний начальник управління містобудування, архітектури і кадастру ТМР Василь Бесага видає Містобудівні умови та обмеження для проектування будівництва закладу громадського харчування з розвинутою інфраструктурою та організацією обслуговування клієнтів на автомобілях за адресою майдан Перемоги, місто Тернопіль. Тобто там, де у Тернополі кажуть "біля танка".
І байдуже, що скаже завтра містобудівна рада.
Ура, товариші. Пора гладшати! Будемо їсти американські гамбургери, чізбургери, а якщо пощастить, то ще й шаурму, і запиватимемо луцьким квасом.
Але не спішімо, бо.
Замовником містобудівних умов є прекрасне комунальне підприємство ТМР "Тернопільбудінвестзамовник". Підприємство настільки прекрасне, що вічно вхляпується у скандали. Розписувати займе багато часу. Хто хоче знати більше, можна погуглити.
Коротко кажучи, якщо б якийсь американський інвестор мав справи з "Тернопільбудінвестзамовником", то його б Дональд Трамп вигнав би з дому.
Тож, шановний Середо Руслане Романовичу, якщо ви це все читаєте, пробачте мені, що розбиваю вашу американську мрію. Я не винен. Зрозумійте, що ось вже дві виборчих каденції на верхівці правління містом є особи, які ходять свій від свого по своє. Яка там їм в дідька Америка? Який там МакДональдз і 300 підписів! Їм байдуже на бажання тернополян мати американські зарплати і зміцнювати україно-американські відносини. Та якщо чесно кажучи, то я сам проти того, щоб у Тернополі була вулиця Дональда Трампа. Але то таке.
Найбільше в цій історії я здивований проектом рішення виконавчого комітету авторства прекрасного начальника Управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Б. В. Ясеновського. Він напевне зробив усе, що міг, аби був у Тернополі МакДональдз з американськими зарплатами.
Але не судилося...
Додатки
1. Інтернет-вказівка на сайт ТМР в розділ "Містобудівні умови, і обмеження, паспорти прив'язки". Під №61 можна завантажити вище зазначені містобудівні умови щодо кафе типу МакДональдз. Сріншоти додаються
http://rada.te.ua/…/mistobudivni-umovi-y-obmegennya-paspor…/
2. Інтернет-вказівка на петицію "McDonalds у Тернополі". Внизу під відповіддю прекрасної ТМР на петицію є вказівка на завантаження додатку, а саме згаданий проект рішення виконавчого комітету ТМР авторства Ясеновського Б. В.
http://e-dem.in.ua/ternopil/Petition/View/473
3. Фото героя сюжету начальника Управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Богдана Васильовича Ясеновського.
4. Майдан Перемоги, місто Тернопіль. Фото звідси https://ternopil.eu
Avis Wind додав 4 нові світлини.
Світлина  Andrii Kir 

Немає коментарів:

Дописати коментар