четвер, 31 травня 2018 р.

Про захист дітей у Тернополі

Вітаю з днем захисту дітей з тернопільською реєстрацією від дітей без тернопільської реєстрації!
Напередодні, 31 травня, їхніх батьків вкотре попередили, що з наступного місяця (цього разу - починаючи саме з цього гарного свята) їм уже точно нараховуватимуть плату за перебування дитини в садку. Щоправда:
- все в усній формі. З наказом управління освіти - як у тому анекдоті: "ти його бачиш? Ні? А він є!!";
- зробили вигідну знижку. Якщо раніше йшлося про 1215 грн/місяць, незалежно від того, скільки днів дитина відвідувала садок, то тепер - 50 грн/день. Тобто при 21 робочому дні 21х50=1050 грн/міс. 165 грн чистої економії. А там, кому пощастить, дитинка ще й хворітиме, то взагалі вийде як задурно.

І тільки одна (насправді більше, але кого обходить) неув'язка. Перебування у садку не належить до платних послуг, які ДНЗ може надавати згідно з Постановою КМУ №796/27.08.2010. А про порушення ст.1, 3, 24 та 53 Конституції України та ст.14 Європейської конвенції про захист прав людини нагадувати вже якось і невдобно.
То нагадаю про інше.
Батьки дітей, права яких порушує міська влада, та ВО "Автомайдан" подали колективну заяву до місцевої прокуратури та Генпрокуратури щодо вчинення злочину. Місцева прокуратура звернулась до поліції щоб провести досудове розслідування у рамках вчинення кримінального порушення.
Поліція (в особі С.В.Гаврилюка) відповіла, що порушень не вбачає і підстав для початку розслідування по даному факту немає. Тепер "Автомайдан" звернувся у внутрішню безпеку з проханням перевірити законність відмови С.В.Гаврилюка у розслідуванні.
Загалом скидається на те, що у Тернополі формується ще одна меншина, права якої доведеться захищати. Щоправда, не тут, у фб, як це було днями, а таки у суді

Немає коментарів:

Дописати коментар