понеділок, 14 листопада 2022 р.

Безпекові питання в ліцеї 21

Питання безпеки учнів стало вагомим та першочерговим в той момент, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії на територію України. Відсутність зрозумілої та систематизованої інформації в учнів про передбачення певних подій стало причиною використання серії відеосюжетів циклу "Знання під час війни" про правила безпеки для учнів школи в рамках спеціалізованих показів та дискусій під час вивчення уроків «Основи здоров»я» та факультативних занять у Тернопільському Ліцеї 21 - Спеціалізована Мистецька Школа Ім. І. Герети. Ці заходи організовано з ініціативи керівнитва школи та керівниці гуртка Ольги Гордієнко.

Шляхом показу та перегляду таких відео сюжетів ми змогли ознайомити учнів з правилами “Психологічної”, “Інформаційної”, “Мінної”, "Національної" та «Особистої безпеки».

На уроки також запрошують спеціалістів з даних питань для активного обговорення, дискусій. 
Так гостями учнів ліцею стали завідувач відділу Тернопільського музею національно-визвольної війни Ігор Войцехівський, методистка ТНПУ ім. І. Пулюя Тетяна Мостова, голова Тернопільської кінокомісії Володимир Ханас. Учні виявляли великий інтерес та зацікавленість до викладеного матеріалу. Проінформованні значить попереджені саме такою була наша мета. Важливим результатом після показів стали пропозиції школярів самим брати участь в створенні сюжетів на без пекову тематику. Так визначалися теми екологічної, енергетичної, продовольчої безпеки Вважаємо, що ВГО «Рушійна сила» варто продовжувати роботу у розширенні тематики. Зі свого боку викладачі та учні ліцею готові брати участь у розробці нових концепцій, та забезпечити дитячу аудиторію для зйомок


Немає коментарів:

Дописати коментар