понеділок, 11 квітня 2011 р.

У „Велодень” Тернопільська влада пересіла на велосипеди

Тернопільські владоможці відгукнулися на заклик велоактивістів своїм прикладом популяризувати велорух в місті. На свято „Велодень”, яке відбулося в Тернополі 10 квітня, голова міста, кілька депутатів та знаних в місті людей проїхалися містом на двоколісному екологічному транспорті.
На день велосипедиста зокрема прибули мер – Сергій Надал, депутат міської ради, тернопільський підприємець та меценат Михайло Ратушняк, депутати облради – Володимир Болєщук та Володимир Стаюра, креативний бізнесмен, засновник ресторану-музею „Старий млин” Михайло Гросуляк та Тарас Вашків – депутат міськради пепередніх скликань, лідер обласної організації УРП „Собор”.


Поважні гості подивилися виступи велоекстремалів-тріалістів, з місцевої команди trial.te.ua, та проїхали частину маршруту велопробігу містом, який традиційно зʼєднав всі райони Тернополя.
Активніші велосипедисти цього дня продовжили свої розваги, взявщи участь у міських крос-кантрійних змаганнях.
Варто зазначити, що акцію „Велодень” в Тернополі проводять третій рік поспіль. Святкування дня велосипедиста започаткував туристичний клуб „Кристал” за підтримки низки молодіжних організацій міста. Цього ж року місію головного організатора взяла на себе новостворена Асоціація велосипедистів Тернополя.
— Попри те, що цього року погода не порадувала нас теплом і сонечком, попри те, за даними реєстрації, на наше свято приїхало близько 120 велосипедистів, — розповідає заступник голови Асоціації Андрій Янович. — Такі цифри говорять про те, що кількість активних велосипедистів в місті зростає. Думаю і участь в нашій акції представників влади – це свідчення того, що велосипед в сприйнятті тернополян, перестає бути лише атрибутом спорту, дитячих розваг, чи сільського транспорту для перевезення мішків з бараболею. Все більше людей розуміє, що користуватися велосипедом в повсякденному житті – це не тільки корисно для здоровʼя, і економічно вигідно, але й зручно, та по-європейському престижно.


 Додаткова інформація 0673512637 - Роман Задорожний
0979330285 - Андрій Янович


https://picasaweb.google.com/Andriy.Yanek/Veloden?authkey=Gv1sRgCPL_pbyMtqb4uQE#   - фотографії РОСТИСЛАВ КОВАЛЬЧУК 

Немає коментарів:

Дописати коментар