понеділок, 18 квітня 2011 р.

Тирасполь пропонує Тернополю перепідписати договір про співпрацю

Тирасполь, Квітень 13 (Новий Регіон, Алла Полоз) - Тирасполь і Тернопіль - міста-побратими з радянських часів, але з урахуванням нових реалій необхідно переглянути і перепідписати договір про співпрацю. Про це заявив у вівторок голова держадміністрації придністровської столиці Віктор Костирко в ході зустрічі з представниками міської ради Тернополя, які відвідали Тирасполь у зв'язку з річницею визволення міста від фашистських загарбників, передає кореспондент «Нового Регіону».

«Є політичні, економічні моменти, але Тирасполь готовий до міжмуніципальний зв'язків. У цьому контексті ми готові співпрацювати з місцевою владою Тернополя. Україна, як і Росія, є для ПМР країною-гарантом. Тісно працює з нами і Посольство України в РМ. Сподіваємося на краще у взаєминах », - сказав Костирко.

У ході зустрічі керівництво міст-побратимів обмінялися досвідом у вирішенні господарських проблем.



Секретар міськради Тернополя Ігор Турський на прохання приймаючої сторони розповів, як у Тернополі, де проживає близько 220 тис. осіб, вирішили питання, пов'язане з утилізацією твердих побутових відходів.

«У місті до недавнього часу це питання стояло гостро, сміття нікуди було складувати. Для початку віддали вивіз сміття приватникам. Налагодили сортування. Міська влада закупили контейнери, і жителі Тернополя з розумінням ставляться до того, що їм доводиться сортувати побутові відходи. До липня в Тернополі повинен почати працювати сміттєпереробний завод », - розповів Турський.

Голову Тернопільської міськради цікавив досвід Тирасполя в розвитку спорту та освіти. «Нам подобається, як у вас розвивається спорт. Захоплюємося футбольною командою «Шериф» і тим, які результати вона показує », - зазначив гість.

Голова міськради Тирасполя Олександр Щерба розповів, що футбол розвивається за рахунок приватного капіталу, при цьому в місті є і ціла мережа муніципальних спортивних установ, які фінансуються з місцевого бюджету.

«Достатня увага тираспольські влади приділяють і освіти. Ми підтримуємо освітні установи підвищеного рівня. Щоправда, сьогодні ми фінансуємо не вчителі, а школу. З цього приводу вже йдуть дискусії, і як тільки нам дозволить фінансування, ми переглянемо систему оплати для педагогів. Педагога необхідно стимулювати, заохочувати за новаторство », - зазначив Щерба.

Немає коментарів:

Дописати коментар