пʼятницю, 13 грудня 2013 р.

В. Хомінець державним службовцям: «Не бійтеся бути з власним народом»

fЗвернення голови Тернопільської обласної ради Василя Хомінця до державних службовців та працівників бюджетних установ Тернопільської області
 У ці вихідні центральна влада, що дискредитувала себе розгоном та силовим тиском на мирні акції протесту мільйонів українців, планує широкомасштабну провокацію під назвою «антимайдан». Задля цього до Києва в якості «живого щита» планують примусово звезти тисячі державних службовців та працівників бюджетних установ. У такий підлий спосіб влада хоче зіштовхнути українців, які захищають свої права та європейське майбутнє, з українцями, які працюють на державній службі та в бюджетних установах.

 Знаю, що й у нашій Тернопільщині, яка повстала проти несправедливості і однозначно підтримує та допомагає Євромайдану,  «посіпаками режиму» ведеться ця підла та провокативна робота. Під страхом звільнення чесних та відповідальних працівників змушують їхати до столиці на організований Партією регіонів антиукраїнський шабаш.
 Я розумію, що кожному з Вас, чесних та відповідальних людей, патріотів України, нелегко. Розумію, що на Вас чиниться тиск. Однак безаперечно вірю у Вашу гідність та гордість. Я вірю в те, що Ваша позиція та громадянська честь сильніша за будь-яку тимчасову владу!
Пам’ятайте, що на Майдані Незалежності можуть бути Ваші рідні, друзі, знайомі! Це наші з Вами співгромадяни, які  впродовж трьох тижнів беруть участь у безпрецедентних акціях протесту проти свавілля влади. Вони вийшли, щоб захистити демократичні права і свободи. Вони вийшли — за європейське майбутнє нашої з Вами держави. Вони вийшли, щоб сказати «ні» проявам авторитаризму та свавілля влади.
Шановні держслужбовці! Пам’ятайте, що Ви присягалися «служити народові України», а не своєму безпосередньому начальнику. Ви присягалися охороняти права, свободи та законні інтереси громадян.
Я звертаюся також до керівників державних установ: не примушуйте підлеглих чинити проти власної совісті, не використовуйте адміністративно-владні повноваження у цілях, що суперечать присязі державних службовців, неухильно дотримуйтесь права кожного громадянина на вихідні дні.
Я звертаюся до кожного, перед ким сьогодні стоїть вибір: бути з народом чи байдуже спостерігати за безчинствами владної верхівки. У далекі комуністичні часи Іоанн Павло II звертався до всіх поневолених комуністичною диктатурою: «Не бійтеся!». І жоден мур не встояв перед людською вірою та силоюпереконання.
Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар