субота, 24 серпня 2024 р.

Молитва до Дня незалежності України

Всемогутній і милосердний Боже, з Твоєї ласки 1991 року Україна здобула незалежність і нині ми дякуємо Тобі за всі благословення, якими Ти обдарував нашу державу і український народ. Впродовж останніх десятиліть і усієї багатовікової історії України виявлялася Твоя могутня правиця, Твоя присутність, провід і керівництво.

Ми часто збочували на манівці і відпадали від Тебе, але Ти щоразу повертав нас до Себе, Своїх обітниць та істин, посилаючи випробування. Ти піклувався про нас і ніколи не полишав. Нині, в час війни, страждань і лиха Ти з нами, з нашим мужнім військом! Молимось до Тебе: дай нам серця, сповнені щирого каяття, палкої віри і твердого покладання на Тебе, щоб ми належно цінували Твої дарунки благодаті, виявляючи Тобі послух і вдячність.

середа, 21 серпня 2024 р.

Важливість індивідуальної роботи у формуванні життєстійкості

В епоху невизначеності та постійних викликів особисте благополуччя стає особливо важливим. Індивідуальна робота, консультування та інформування — це ключові компоненти комплексного підходу до формування життєстійкості.
Індивідуальна робота -
Допомагає глибше розуміти себе, свої потреби та ресурси. Це шанс поглянути на власні страхи та переживання, знайти в собі внутрішню силу для подолання труднощів.
Консультування -
Відкриває двері до професійної підтримки. У процесі консультації фахівець допоможе знайти ефективні стратегії для збереження психічного здоров'я, розвитку навичок стресостійкості та адаптації до нових умов життя.

пʼятниця, 16 серпня 2024 р.

Кабмін погодив призначення В'ячеслава Негоди головою Тернопільської ОВА

Кабмін погодив призначення В'ячеслава Негоди головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Указ про призначення колишнього заступника міністра розвитку громад на посаду голови ОВА має підписати ще президент Володимир Зеленський.

Про нове призначення нового керівника адміністрації написав постійний представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді України Тарас Мельничук в Telegram 16 серпня.

четвер, 15 серпня 2024 р.

Про Тернопіль з любов'ю

Напередодні святкування Дня нашого міста в Бібліотека-музей "Літературне Тернопілля" відбулася літературна імпреза "Про Тернопіль з любов'ю" з тернопільською поетесою, журналісткою, ведучою Оленою Лайко  .
Пані Олена зачаровувала своєю прекрасною, неповторною, милозвучною поезією під музичний супровід Олега Кирилюка. По особливому закохувала у рідне місто наших гостей, даруючи своє тепло, щирість та любов.
Щиро дякуємо Олені за подарований поетичний настрій!

понеділок, 12 серпня 2024 р.

Зустріч з Оленою Лайко

 Поезії та есе Олени Лайко, присвячені рідному місту, звучатимуть на літературній імпрезі «Про Тернопіль з любов’ю»



Грою на баяні збирає кошти на дрони

67-річний тернополянин Павло Коваль став вуличним музикантом, щоб допомогти ЗСУ. З початком повномасштабної війни Росії проти України допомогає армії тим, чим вміє та може – грою на баяні.
Зараз він збирає кошти, щоб купити дрони для 93-ї брагади "Холодний Яр". Бажаючі можуть долучитися. Реквізити для збору:
Монобанк: 5375411219154890
https://send.monobank.ua/jar/3cHyRQwo6F