суботу, 18 червня 2011 р.

Представники 17 країн візьмуть участь тернопільській Формулі 1 на скутерах

Тернопіль має усі шанси повернути собі славу міста проведення європейських і світових змагань.

.

З 26 по 28 серпня у Тернополі відбудеться чемпіонат Європи з водно-моторного спорту. Підготовка до цих престижних змагань, як стверджують організатори, вже почалась. Відтак можна сподіватися, що місто проведе їх на належному рівні.

– На сьогоднішній день практично повністю відпрацьована схема розташування учасників, місцезнаходження сухого доку, де будуть знаходитися човни, місце табору, де будуть проживати спортсмени. Також фахівці Національної Федерації водно-моторного спорту пройшлися трасою, яка буде, подивились, поміряли глибину у кожному місці траси і зробили позитивні висновки, ­розповів президент Федерації з водно-моторного спорту України Віктор Шимчук.

Окрім чималої кількості спортсменів, очікується, що за змаганнями спостерігатиме і велика кількість глядачів.

– На цей час в Тернополі, за нашими невеличкими скромними підрахунками, за цими змаганнями зможуть спостерігати від 30 до 50 тисяч глядачів. Це досить багато для масових заходів. Сьогодні ми знаємо, що у змаганнях будуть брати участь не менш, ніж п’ятдесят команд. Тобто, 50 човнів буде на воді. Ще залишилось два місяці, але зареєстровано 17 країн-учасників цих змагань, зауважив Віктор Шимчук.

Фахівець також висловив сподівання, що змагання водно-моторного спорту стануть у Тернополі щорічними.

Представники Міжнародного водно-моторного союзу, які відвідали Тернопіль, зробили свій висновок щодо можливості проведення тут змагань. Вони сертифікували трасу для проведення чемпіонатів світу на тернопільському озері на найближчих 5 років. Ми маємо гарантію того, що якщо буде подальша плідна співпраця Національної федерації водно-моторного спорту, міської ради, органів місцевого самоврядування в Тернополі, то проведення чемпіонатів найвищого світового ґатунку в Тернополі може стати традиційним, додав Віктор Шимчук.

Зауважимо, що цьогорічні змагання – це своєрідне відродження водно-моторного спорту у нашому місті. Оскільки востаннє на тернопільському ставі змагались спортсмени майже тридцять років тому.


Немає коментарів:

Дописати коментар