пʼятницю, 23 грудня 2016 р.

Про участь громадян у конституційному процесі


В рамках Всеукраїнського тижня права у навчальних закладах Тернопільщини проведені просвітницькі заходи на тему «Суть Конституції та її роль в повсякденному житті» та «Участь громадян у конституційному процесі». Ці заходи спрямовані на підвищення рівня політичної соціалізації молодого покоління, ефективного донесення до молоді знань про роль громадянина, його права та обов’язки, важливість участі кожного у житті держави.
Подібні уроки проводяться у рамках проекту, що реалізовує Міжнародний центр перспективних досліджень (м.Київ) за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Використання світового експертного досвіду та проведення публічних консультацій в процесі внесення змін до Конституції.
Публічні лекції для студентів Тернопільських вищих навчальних закладів, зокрема, Тернопільського національного політехнічного університету ім.. І.Пулюя, Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка, Тернопільського національного економічного університету та учнів ЗОШ І-ІІІ ст. №19 м.Тернополя прочитала Яремко О.М., доцент кафедри кримінального права та процесу ТНЕУ; кандидат юридичних наук.
В загальноосвітніх закладах смт. Козови, у Бережанському агротехнічному коледжі уроки – лекції для слухачів прочитав Маркусь В.І., методист відділу освіти та спорту Козівської РДА, в ЗОШ І-ІІІ ст.№ 1 і №2. м.Зборова, Зборівській гімназії ім. Роман Завадовича, ЗОШ І-ІІІ ст.с.Озерної та Зборівського коледжу ТНПУ ім.І.Пулюя заняття провела директор Зборівської гімназії Ярослава Ковбасюк.
Крім цікавих відео матеріалів про суть конституції, роль громадян у її творенні, всі слухачі отримали навчальні матеріали підготовлені експертами МЦПД.

Немає коментарів:

Дописати коментар