середу, 11 вересня 2013 р.

М. Гросуляк шокував українських рестораторів

Завершилася перша триденна подорож «Дивосвіт Дністровського каньйону». Організатор гастрономічно-краєзнавчого туру (власник тернопільських ресторанів «Старий Млин» та «Ковчег») Михайло Гросуляк шокував учасників сплаву. В учасників мандрівки від побаченого і пережитого «зривало дах».
Кожного дня ресторати з різних міст України в компанії Михайла Гросуляка долали майже 20 кілометрів Дністром. Під час зупинок вони куштували страви галицької кухні приготовлені руками місцевих господинь, слухали українських пісень, знайомилися з місцевими традиціями.

«Після сплаву у відчуваю дві речі – щастя і сильну, приємну втому. Сьогодні всі прокинули і запитали про весла, так ми звикли гребти за ці дні.
Враження дуже сильні оскільки одночасно біло багато подій. Ми об’єдналися в колектив, дізнавалися і вчилися один в одного, ділилися якимись цінними речами тощо. Розумна людина завжди слухає і чує розумні ідеї. Михайло Гросуляк прислухається до кожної людини, бачить її і бере від неї якусь цінну зернину досвіду.
Ми їли страви галицької кухню і пили, їли і пили… Ми з дружиною, мабуть, після сплаву три дні не їстимемо. Все було дуже смачно особливо риба приготовлена за рецептами з Коропця.
Загалом все дуже гарно: природа, сплав на плотах, пісні, кухня. Домовилися, що Михайло Гросуляк після двадцятого приїде до мене в Київ і в столиці презентуємо «Дивосвіт Дністровського каньйону», щоб ми не тільки ми мали можливість сплавлятися», – поділився враженнями київський ресторатор Ігор Сухомлин
Учасники сплаву не могли описати свої відчуття, настільки сильні емоції у них викликала мандрівка.
«Очікувала, що це просто буде подорож Дністром на катамарані. Але отримала більше, ніж очікувала. Ще навіть враження навіть важко сформулювати. Я зрозуміла, що щастя це шлях. Шлях з людьми з якими тобі комфортно, які поділяють твої цінності. Цінності проявляються в труднощах. Для нас, міських жителів, шлях був важкий, екстремальний. Три дні потрібно було гребти, домовлятися між собою…
Дізналася, яка багата наша країна і відрила для себе Дністровський каньйон. Нам розповіли, що він знаходиться на території чотирьох областей, що за розмірами другий в світі… Чим більше ми будемо дізнаватися про наші цінності, пізнавати наші традиції тим більше любитимемо свою країну. У мене є бажання поділитися емоціями зі всіма знайомими. Є бажання повернутися, побачити те, що ще не побачила… Вдячна організаторам, особливо Михайлу, які нас ощасливили такою мандрівкою.», – розповіла власниця київського ресторану «Італідзе» Ірина Костюшко.
Всі учасники мандрівки отримали задоволення і від спілкування, і від природи. Вони стали, на три дні, немов одна сім’я.
«Враження дуже сильні. Після першого дня хотілося сісти в авто і поїхати, а на третій день вже не хотілося злізати з катамаранів. Сумно було думати, що сплав закінчився.
Дністровський каньйон це неймовірні місця. Я українка, все життя живу в Україні, але не чула про Джуринський водоспад, Червоногородський замок. Дуже добре, що є ентузіасти, які проклали цей маршрут. У нас кожного дня враження були ще сильнішими, ніж напередодні. Це круто. Поїдемо ще. Я хочу повезти сюди свою родину.
Ми отримали від цієї подорожі більше, ніж очікували. Особливо вразили квашена риба, фарширована грибами, маком, яку місцеві жителі готують на «КоропФесті». Люди і природа просто неймовірні. Не знаю, як після такої мандрівки повертатися до буденного життя», – говорить одна найактивніших і відомих персон українському гастрономічному світі, учасник багатьох проектів Аврора Огородник (“Ресторанні практики”).
Джерело інформації та фото "Економічний простір"

Немає коментарів:

Дописати коментар