неділю, 18 травня 2014 р.

За тиждень до виборів – що повинні знати журналісти


ТРЕНЕР - Людмила Панкратова (Україна), адвокат, медіа-юрист, медіа-тренер. Має десятирічний досвід адвоката з питань трудового, комерційного права, інформаційних спорів та захисту прав людини. Також має великий досвід тренерської роботи, провела понад 100 семінарів, тренінгів, конференцій, круглих столів для журналістів, юристів та суддів України з питань міжнародних стандартів свободи слова. Веде справи у Європейському суді з прав людини, співпрацює з проектом SCOOP щодо юридичного забезпечення проведення журналістських розслідувань.
ПЛАН ТРЕНІНГУ
















Привітальне слово
Реєстрація учасників. Знайомство. Людмила Панкратова, медіа-юрист, медіа-тренер
                                      
Обговорення досвіду висвітлення виборчих кампаній

Правова база діяльності журналістів ЗМІ (у тому числі Інтернет-видань) під час виборчої кампанії.  Відповідальність за порушення правил ведення агітації у ЗМІ. Підтвердження статусу журналіста на виборчій дільниці. Оскарження позбавлення журналіста права бути на виборчій дільниці.

Діяльність журналістів у день виборів.  Порядок присутності на виборчих дільницях у день виборів та під час підрахунку голосів. Порядок позбавлення журналістів права бути присутнім на виборчій дільниці у день виборів.

Правила опублікування спростування ( відповіді). Хто може подати претензію про публікацію відповіді. Коли ЗМІ може відмовити у публікації відповіді. Порядок оскарження відмови ЗМІ.

Порушення виборчого процесу,  їх фіксація та покладення       відповідальності: роль журналістів. 



Тренінг  розпочнеться  19 травня 2014  року  (понеділок) о 10 годині 00 хв. у приміщенні Тернопільського прес-клубу, що на бульварі Шевченка, 23 (вхід з двору вул. О. Кульчицької).

Немає коментарів:

Дописати коментар