пʼятницю, 27 лютого 2015 р.

Віктор Шумада : Навіщо виселили "Тернопіль вечірній"

Сьогодні, 27 лютого, на сесії міської ради редакції газети Тернопільської міської ради «Тернопіль вечірній» було офіційно надане нове приміщення площею 37 м. кв., куди їх переселили два тижні тому. Адмінбудинок за адресою вул. Родини Барвінських, 4 редакція займала понад 20 років. До речі, це чи не перший прецедент за останні роки в Україні, коли комунальне ЗМІ виселяють із займаного ними приміщення.
На моє запитання: чому переселяють, заступник начальника управління комунального майна повідомив, що в редакції протікає дах, а на ремонт грошей не має. 

Я вирішив перевірити достовірність викладених чиновником фактів, відвідав приміщення, обійшов кабінети другого поверху, які, ніби то, затоплює і виявив, що після двох дощових днів, ніде на стелі немає жодної плями. Зробив відповідні фото…
А тепер можу спрогнозувати, як буде виглядати схема виведення приміщення з комунальної власності…
• Виселення редакції газети.
• Передача приміщень новому балансоутримувачу – комунальному підприємству. До речі, там залишилося КП "Загребелля"
• Укладення «інвестиційної» угоди про надбудову над приміщенням 2 чи більше поверхів, і передача їх інвестору (за «ремонт даху», який не тече…)
• Передача надбудови та всього приміщення у власність інвестору.
Таким чином, Тернопіль втратить інвестиційно привабливий об’єкт в центрі міста вартістю понад 10 млн. гривень.
PS. Готую листа на ім я міського голови з пропозицією надати це приміщення під потреби волонтерів, які допомагають військовим, оскільки воно повністю придатне до такого використання.

Viktor Shumada 

Немає коментарів:

Дописати коментар