понеділок, 10 жовтня 2016 р.

Урочини у Денисові

9 жовтня в селі Денисові на Тернопіллі відбулися урочини з нагоди 130-річчя від Дня народження відомої української дитячої письменниці та поетеси, активної громадської діячки, мужньої і сміливої жінки, котра боролася за утвердження українського слова, культури, пісні, українського кооперативного руху - Іванни Блажкевич. Дружина - Леся Романчук, виступила з вітальним словом, подякувала онукам Іванни Блажкевич Яремі (нині вже покійному), Ігору та Івану, висловила побажання, аби якнайшвидше вулиця, на котрій стоїть хата письменниці та музей села була названа її ім'ям.
Сподіваємось, що це таки станеться невдовзі. По завершенню урочин ми разом з дружиною, онуками Іванни Блажкевич та цьогорічною лауреаткою премії ім.І.Блажкевич Іриною Дем'яновою відвідали місце поховання письменниці та її рідних, запалили свічки, поклали квіти, змовили поминальну молитву.
Згодом мали гарне спілкування з онуками та родиною, оглянули кімнату-музей письменниці та чудові експонати. Дорогою до Денисова зауважили, що у В.Ходачкові нарешті розчистили хащі довкола могили Тимотея Бордуляка.
Текст і світлини Тараса Коковського

Немає коментарів:

Дописати коментар