суботу, 31 грудня 2022 р.

Звільніть з полону Максима Буткевича

 

Заходи Мандрівного Docudays UA на Тернопіллі, як правило, супроводжуються громадянською публічною акцією «Звільніть з полону Максима Буткевича!»

Максим Буткевич, український громадський діяч, правозахисник, лідер організації "Без кордонів", яка надає допомогу шукачам політичного притулку, член команди фестивалю Docudays UA, журналіст. У перші днів повномасштабної агресії Росії вирушив добровольцем на фронт. У червні потрапив до російського полону. Відтоді від нього немає жодних звісток.
Ми звертаємося до Офіс Президента України , Збройні Сили України / The Armed Forces of Ukraine , Служба безпеки України, Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими – з наполегливим проханням зробити все необхідне для встановлення місця перебування, умов утримання як військовополоненого, та найскорішого звільнення з російського полону нашого колеги Максима Буткевича.
Учасники підсумкової програми на телеканалі ІНТБ "Кажи прямо в очі" "З00 днів одного року" також підтримали нашу ініціативу.

1 коментар:

  1. Прошу організаторів фестивалю допомогти мені у пошуку брата - Колісника Едуарда Валерійовича 08.06.2000 р.н. За попередньою інформацією він був взятий в полон 24 квітня 2022 року. Зв"язку з ним не маю.

    ВідповістиВидалити