пʼятниця, 3 травня 2024 р.

Молитви Страсного тижня: Страсна П'ятниця. Голгофа.

Господи Ісусе Христе, наш Викупителю і Спасителю, Агнцю Божий, що був заколений за нас і всіх грішників. Цього дня ми приходимо до підніжжя Твого хреста з каяттям, жалем та смутком, і смиренно сповідуємо, що Ти впокорився аж до смерти, став за нас на хресну дорогу страждань і мук, прийняв на Себе наші провини, поніс покарання за наші гріхи і зцілив нас своїми святими ранами. 

Ти був розіп’ятий за нас і всіх грішників, зазнав наруги і глузування від Ірода, несправедливість суду Каяфи та Понтія Пілата. На Твою святу і невинну голову було покладено терновий вінець. За наші гріхи і гріхи цілого світу було проколено цвяхами Твої руки та ноги і пробито бік списом. За наші переступи Твої вуста скуштували гіркоту оцту та жовчі.  

Господи, яку велику ціну Ти заплатив за наші гріхи – ціну Твого життя! Дивлячись на Твоє розп’яття, ми бачимо перед собою Агнця Божого, який один раз і назавжди приніс Себе в жертву, викупивши підзаконних. Твій святий хрест для нас – це джерело надії, радості і втіхи. Разом із апостолом Павлом ми промовляємо: «Я розіп’ятий з Христом.., а що живу в тілі тепер – то живу вірою в Божого Сина, що мене полюбив і видав за мене Самого Себе» (Послання Павла галатам 2:19,20). 

Господи, поблагослови, щоб проповідь про Твій хрест, Твої святі рани, про пролиту за нас кров, яка змиває наші гріхи, про наше викуплення Тобою і спасіння ширилася цілим світом, притягуючи людей до Тебе, аби вони могли жити з Тобою і для Тебе повіки. Амінь

Немає коментарів:

Дописати коментар