вівторок, 28 грудня 2010 р.

Положення до Статуту м. Тернопіль

Розробка пакету положень, що забезпечуватимуть дію окремих норм Статуту територіальної громади міста Тернопіль
Розпочато реалізацію проекту ТМО «Нівроку» «Розробка пакету положень, що забезпечуватимуть дію окремих норм Статуту територіальної громади міста Тернопіль». ТМО «Нівроку» провело опитування експертів стосовно реалізації Статуту м. Тернопіль.
Згідно попередніх результатів переважна більшість експертів ознайомлена із процесом прийняття Статуту м. Тернопіль. Близько третини опитаних вже є обізнаними із запропонованими положеннями Статуту, а ще половина планує ознайомитися із положеннями Статуту найближчим часом. Інформацію про перебіг процесу довкола Статуту м. Тернопіль експерти черпали в основному із повідомлень у місцевій пресі та від друзів або родичів, але важливими також є такі джерела інформації, як новини на місцевому телебаченні та інформація у місцевих Інтернет-ЗМІ.
Переважна більшість експертів підтримують розробку та впровадження окремих положень Статуту (про участь міста в асоціативних організаціях та міжнародних зв’язках, про консультативне опитування, про проведення мирних громадських акцій, про участь жителів міста у роботі органів місцевого самоврядування, про інформування жителів міста про роботу органів місцевого самоврядування).
Експерти визначили рівень важливості відзнак територіальної громади, і найбільш важливими, на їхню думку, для міста є такі:
• Почесна відзнака Тернопільської міської ради та міського голови м. Тернополя «Почесний громадянин м. Тернополя»,
• Почесна відзнака міського голови м. Тернополя «Тернополянин року»,
• Почесна відзнака міського голови м. Тернополя «Найкраща тернопільська родина».
Остаточні результати опитування будуть оприлюднені додатково.
Заступник керівника робочої групи із підготовки Статуту Леонід Бицюра, коментуючи попередні результати опитування зазначив, що позитивним є той факт, що значна частина експертів ознайомлена із процесом підготовки Статуту. Також на його думку, варто активніше популяризувати ідеї Статуту серед усіх Тернополя і зараз керівництво міста розглядає питання про можливість запровадження у школах міста спеціального курсу щодо вивчення історії Тернополя та прав територіальної громади.
Захід відбувся у рамках проекту: «Розробка пакету положень, що забезпечуватимуть дію окремих норм Статуту територіальної громади міста Тернопіль» Міжнародного фонду «Відродження».

Немає коментарів:

Дописати коментар