понеділок, 23 липня 2012 р.

Доступ до генпланів

23 липня в приміщені Укрінформу відбувається круглий стіл "Як забезпечити вільний доступ громадян до генеральних планів міст і хто цьому перешкоджає?". Голова Східноукраїнського центру суспільних ініціатив Володимир Щербаченко повідомляє, що реальних кроків, щодо зміни ситуації, щодо відкритості генпланів не відбувається оскільки інформаційні дані, що більшість карт планів під грифом "для службового використання" та в них є розбіжності. Як таких критеріїв засекречення немає. Як наслідок розвивається корупція, погіршується економічне зростання та скорочуються зелені зони.

Продовжив Соколов А.І. заст. Міністра Реґіонального розвитку та будівництва України: Вся інформація про генеральні плани має бути у відкритому доступі. Також потрібно розуміти, що ДБН - не є нормативним документом і пропозицій щодо внесення поправок від громадськості не поступало.
  Юлія Ращупкіна, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив, додала: Якби люди мали доступ до генпланів то в них була б можливість контролювати їх використання, але ці документи після їх прийняття "зникають". Громадяни не розуміють, що генплани можуть використовуватись в їхніх інтересах, а вплинути на вже прийняті рішення важко

Немає коментарів:

Дописати коментар