пʼятницю, 16 листопада 2012 р.

П'ятниця - "Свобідний" день для депутата


Молодіжна ініціатива «Депутат звітує» зробила свій перший моніторинг, під час якого активісти відвідували депутатів міської ради у час прийому громадян, графік якого був попередньо надісланий секретарем міської ради. Метою таких візитів є контроль за присутністю депутатів на своїх робочих місцях у зазначений ними ж самими час, а також надсилання запитів на інформацію про звітність їхньої діяльності протягом року. Під контроль потрапили вісім депутатів, яких ініціаторам так і не вдалося зустріти на своїх робочих місцях.

Активісти МІ «Депутат звітує» на чолі з ініціатором І. Біликом розпочали моніторинг, під час якого ведеться певного роду контроль за діяльністю депутатів міської ради. Сьогодні молодь відвідала першу вісімку депутатів з усіх шести десяти до яких також дійде черга.
«Усі візити проводяться за графіком, який за допомогою попереднього запиту на інформацію ми отримали від секретаря міської ради. Під час таких відвідувань ми бажаємо перевірити присутність депутатів на своїх робочих місцях, а також  подати їм запити на інформацію про звітність своєї діяльності протягом минулого року», - коментує активістка Загірська Марія.
Усі з нижче наведених депутатів призначили час прийому громадян у п’ятницю від 17:00 до 19:00 години. Протягом двох минулих тижнів, тобто у п’ятниці  9 листопада та 16 листопада завітали з візитом до члена комісії з питань культури та освіти міста Приходька С. В., якого учасникам ініціативної групи так і не вдалося зустріти. Працівники комплексу «Пава», де знаходиться кабінет пана Приходька, говорять, що в жоден з двох вище вказаних днів його не бачили.  
Цікаві факти стосуються і голови комісії з питань промисловості, транспорту та зв’язку, енергозбереження та енергозбуту Танчука С. В. та  голови комісії з питань контролю за використанням комунального майна Напори О. Р., котрі на  місцях прийому з’являлися до парламентських виборів 2012, а от після  - ні духу. І з ними, звичайно, також не вдалося поспілкуватись.
Відсутнім на робочому місці також був член комісії з питань містобудування Шило А. Й., прийом до якого повинен би відбуватися у БК мікрорайону «Кутківці», який в цей час був зовсім зачинений.
Аналогічні ситуації стосувалися й офісів члену комісії з питань бюджету і фінансів Фарцабея А. Ю., голови комісії з питань молодіжної політики, туризму, фізичної культури, спорту та підготовки до Євро – 2012 Фартушняка Ю. А., а також члена комісії з питань контролю за використанням комунального майна Дробатюка В. К. та голови комісії з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій Окаринського Михайла Михайловича. Їх, як і попередніх депутатів міської ради, не було на своїх робочих місцях, а працівники шкіл чи БК розводили руками, коли їх запитували чи присутній зараз той чи інший депутат.
«Чи є вагомою причина відсутності депутатів поки що не знаємо, але надіємось, що в ході наступних моніторингів це обов’язково з’ясуємо.», - завершує Ігор Білик.  

Немає коментарів:

Дописати коментар